Koidula tegi tänavuse esimese reisi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev Koidula sõidab Laaksaare ja Piirissaare vahel kolmapäeval, reedel ja pühapäeval.
Reisiparvlaev Koidula sõidab Laaksaare ja Piirissaare vahel kolmapäeval, reedel ja pühapäeval. Foto: Sille Annuk

Kolmapäeval, 1. aprillil kell 7.30 võttis Laaksaare sadamast taas kursi Piirissaare poole reisiparvlaev Koidula, aluse navigatsioonihooaeg on alanud ja saarerahva elu läheb lihtsamaks.

«Laev on sadamas,» teatas kolmapäeva hommikul kella poole üheksa paiku Piirissaare elanik Maria Korotkova, kes nüüd töötab Piirissaare vallasekretärina. «Taevale tänu, talv oli väga raske, jääd järvel peaaegu polnud ning sellepärast oli meil söögi, joogi ja arstiga väga raske.»

Koidula lõpetas Laaksaare ja Piirissaare vahel sõitmise novembri teisel poolel ootamatult tekkinud jää pärast. Novembrist saadik pole saarelt ära käinud ka Maria Korotkova.

Et Koidula ei sõitnud, ei pääsenud saarele ka autokauplus, novembrist saadik on Piirissaare vallavalitsus saatnud saarel ka talvel elavatele inimestele toidupakke. Kohalikus kaupluses lõpetas erapoodnik töö mullu augustis.

«Täna tulevad jälle toidupakid, autokauplust enam ei tule,» rääkis Maria Korotkova. «Volikogu loobus autokauplusest, kulud on väga suured. No mis teha – meie elasime nii, las siis suvitajad elavad ka nii.»

Koidula sõidab Laaksaare ja Piirisaare vahel kolmapäeval, reedel ja pühapäeval. Piirissaare elanike ja õpilaste pilet maksab 1,6 eurot. Täiskasvanutel, nende hulgas ka tudengitel ka pensionäridel, tuleb pileti eest välja käia 3,2 eurot. Kohapeal saab pileteid osta sularaha ja pangakaardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles