Salvest ja Felix valmistuvad kurgihooajaks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvest on viimastel aastatel igal suvel purki pannud ligi 1000 tonni kurki. Ka tänavu soovib ettevõte kurgikasvatajatelt kokku osta sama suure koguse kurke.
Salvest on viimastel aastatel igal suvel purki pannud ligi 1000 tonni kurki. Ka tänavu soovib ettevõte kurgikasvatajatelt kokku osta sama suure koguse kurke. Foto: Margus Ansu

Toiduainetetootajad Salvest ja Põltsamaa Felix teevad tööplaane suveks ning sõlmivad lepinguid kurgikasvatajatega.

Salvest kavandab tänavu kokku osta ligi 1000 tonni kurki, teatas firma turundusjuht Aulike Miljand.

Ettevõttel on kindlad väljakujunenud koostööpartnerid-kurgikasvatajad, keda on praegu 33 kuues erinevas maakonnas. Kõige rohkem inimesi kasvatab Salvestile kurke Põlvamaal.

«Anname oma koostööpartneritele vabaduse otsustada, millise sordi nad endale sobivast kohast osta saavad, kuid samas jagame sortide lõikes ka seniseid positiivseid kogemusi,» ütles Aulike Miljand.

Et Salvest kasutab oma kurkide valmistamisel peamiselt ainult värskeid maitsetaimi ja köögivilju, ostetakse Eesti kasvatajatelt ka värsket tilli, mädarõikalehti ja küüslauku.

Põltsamaa Felix AS sõlmis läinud nädalal lepingud kümne kodumaise kurgikasvatajaga, kellelt ettevõte ostab sel hooajal kokku üle 1200 tonni kurki. Viljandi-, Pärnu-, Tartu-, Järva- ja Virumaal töötavad kurgikasvatajad said ettevõttelt ka vajaliku koguse kurgiseemneid.

Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viiloli sõnul algab kurgitegu tehases kohe pärast jaanipäeva.

Sellel aastal on ettevõttel plaanis valmistada mitmeid uudistooteid peamiselt Eesti, Soome, Läti ja Leedu turule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles