Linn ostab sügiseks uued parkimisautomaadid

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegused parkimisautomaadid vahetatakse sügiseks moodsamate vastu ning siis on võimalik maksta ka pangakaardiga.
Praegused parkimisautomaadid vahetatakse sügiseks moodsamate vastu ning siis on võimalik maksta ka pangakaardiga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Alates sügisest tasulist parkimist ise kontrolliv Tartu linn valmistab ette riigihanget, et osta uued parkimisautomaadid, kus on võimalik maksta ka pangakaardiga.

Kui praegu kontrollib Tartus tasulist parkimist AS Ühisteenused, siis möödunud sügisel linnavolikogu heakskiidu saanud otsuse järgi hakkab 1. septembrist kontrollima linna menetlusteenistus.

Abilinnapea Valvo Semilarski sõnul oli muudatuseks mitu põhjust. «Peamine probleem on valesti parkimine. Nii kesklinnas kui mujal. Praegu teeb tasulise parkimise järelevalvet Ühisteenused, aga seadusest lähtuvalt ei ole neil õigust kontrollida valesti parkimist. See õigus on kohalikul omavalitsusel ja politseil,» selgitas ta.

Abilinnapea sõnul pole aga mõtet tegevust dubleerida ja tekitada lisakulusid. «Kui üks kontroll juba liigub linnaruumis, siis ta saaks samal ajal kontrollida nii valesti parkijaid kui ka jälgida seda, kas parkimise eest on tasutud,» lausus Semilarski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles