ERMi kunstihankele esitati 34 kavandit

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue hoone ehitusse paigutatud 23,6 miljonit eurot oli RKASi mullune suurim investeering.
ERMi uue hoone ehitusse paigutatud 23,6 miljonit eurot oli RKASi mullune suurim investeering. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uue hoone konverentsi- ja kinosaali lavafooni tekstiili kujundaja ja teostaja leidmiseks korraldatud konkursile laekus tähtajaks 34 ideekavandit.

Loodav kunstiteos peab kandma ERMi vaimsusele ja rahvakultuuri pärandile toetuvat ideed.

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) hankekomisjon kontrollib järgnevalt esitatud dokumentide vastavust konkursitingimustele ning seejärel alustab žürii hindama kvalifitseeritud osalejate poolt esitatud võistlustöid. Kõik huvilised saavad hindamisvooru pääsenud kavanditega tutvuda alates 14. aprillist Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas, kusjuures autorid ja eksperthinnangud ei ole selleks hetkeks veel teada.

Samal ajal koguneb žürii, et välja valida võidutöö. Võitja kuulutatakse välja hiljemalt mai alguses. Kunstihanke korraldamise kohustus tuleneb 2011. aastal jõustunud kunstiteoste tellimise seadusest, mille kohaselt tuleb avalike hoonete ehitustööde maksumusest vähemalt 1% eest soetada kunstiteoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles