Mees põhjustas Tartu kesklinnas autoga kaose

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinnas põhjustas BMW juht jalakäijate teel avarii.
Tartu kesklinnas põhjustas BMW juht jalakäijate teel avarii. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Ööl vastu tänast sõitis BMW-d roolinud juht Tartu kesklinnas Rüütli tänaval pikali pinke ning lõhkus ära oma auto. Täpsemad asjaolud, miks sündmused sellise pöörde võtsid, on selgitamisel.

Esialgsetel andmetel sattus seitsmenda seeria BMW juht ühes Rüütli tänava pubis konflikti turvameestega. Mõne aja pärast ta lahkus, ent siis sõitis oma autoga pubi ette tagasi. Tegemist on jalakäijate tänavaga, kus autoliiklus on keelatud.

Taas tekkis sõnelus turvameestega, mille järel istus mees autorooli, kihutas üle pinkide ja lõpetas ühe maja trepil.

Turvamehed pidasid mehe kinni ja andsid ta üle politseile.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak kinnitas, et liiklusõnnetusest Rüütli tänaval sai politsei teate 25. veebruaril kella 1 paiku öösel. BMW-d juhtinud 38-aastane mees sõitis otsa tänavale paigaldatud pinkidele ja tänavaäärsete majade treppidele.

Politsei tegi sündmuskoha vaatluse, fikseeris õnnetuse asjaolud ning määras mehele ekspertiisi, millega selgitatakse võimalik joove. Politseinikud hindasid kohapeal, et mehel on välised alkoholijoobe tunnused.

Pärast esialgsete menetlustoimingute lõppu alustati mehe suhtes menetlust ning tal lubati õnnetuspaigalt lahkuda.

Politseile teadaolevalt oli autojuhil samal ööl Rüütli tänava baaris turvatöötajatega mitu konflikti. Kui ühel juhul lahenes konflikt mehe baarist välja saatmisega, siis teisel juhul kasutati agressiivse mehe suhtes ka gaasi. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tartu Postimehega ühendust võtnud tunnistaja, kes soovis jääda anonüümseks, nägi juhtunut pealt Pirogovi lokaalist. Tema sõnul möödus tume BMW esmalt lokaalist, sõites suunaga Raekoja platsi poole. Hetk hiljem tuli auto tagurpidikäigul kiiresti tagasi. Tüli paigaks olnud pubist võis seejärel kuulda vaid õrna mütsatust, kuid tasapisi tänavale valgunud inimesed nägid politseinikke ja turvatöötajaid, kes tirisid BMWst inimesi välja ja sõitlesid nendega. Seda põhjusega, sest mis oleks võinud juhtuda, kui tänaval oleks samal ajal liikunud inimesi. Rüütli tänav oli pealtnägija sõnul sel õhtul üsna vaikne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles