Pildid Sõiduautot juhtinud vanem mees keeras ette linnaliinibussile ja sai viga

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Uuendatud 28. aprill 2024, 16:33
Copy

Tartus Sõpruse silla juures juhtus mõni minut peale kella kolme liiklusõnnetus, kui kokku põrkasid mööda Turu tänavat sõitnud linnaliinibuss ning sellele ette keeranud sõiduauto Peugeot. Autojuht viidi õnnetuse järel haiglasse kontrolli, bussisõitjad pääsesid tervena.

Liiklusõnnetus juhtus bussijuht Toivo Lõhmuse sõnul viis minutit peale kelle kolme nii, et talle keeras ette Turu tänavalt Jõe tänavale vasakpööret sooritanud sõiduauto Peugeot juht, kes oli vanemaealine mees. Et autojuht ei andnud bussile teed, kinnitas hiljem ka politsei pressiesindaja Pirjo Neissaar, kes lisas, et nii 78-aastane autojuht kui ka bussi juhtinud 62-aastane mees olid kained.

Bussijuht ning kõik ligi 20 bussisõitjat pääsesid vigastusteta, sõiduautojuht vajas aga esmaabi. Seda andsid kiirabitöötajad algul kohapeal, misjärel viisid nad mehe haiglasse kontrolli.

Vähem kui kümmekond minutit pärast avarii juhtumist olid sündmuskohal päästjad, kiirabi ning peagi saabus ka politsei. Päästetöid juhtis päästeameti Tartu komando meeskonnajuht Raul Suits. Siis ta veel õnnetuse täpseid asjaolusid ei teadnud, kuna avarii oli äsja juhtunud. Küll tutvustas ta tööplaani, mis algas sõiduautost tekkinud õlilekke absorbentainega katmisega. Kui see tehtud, tuli Peugeot õnnetuspaigalt ära pukseerida, lisas Suits.

Samal ajal kontrollisid kiirabitöötajad sõiduautojuhi terviseseisundit ning politseipatrull jälgis ja suunas vajadusel liiklust, sest see oli seal mõlemas suunas veidi häiritud.

Liiklus taastus sündmuskohal ligi tund hiljem ehk pärast kella nelja. Selleks ajaks olid sõidukid teeäärde tõmmatud. Avariisse sattunud bussisõitjad said teekonda jätkata varem, sest asendusbuss sõitis õnnetuspaiga poole juba kell pool neli. Toivo Lõhmus uskus, et tema sõiduvahendiga saab pärast omal jõul liigelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles