Maratonirada peab sula survele vastu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton
Tartu maraton Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Viimastel päevadel on suusasõbrad postitanud sotsiaalmeediasse hulga fotosid olukorrast Tartu maratoni rajal ning üksikutest kohtadest jäädvustatud kaadrid teevad pühapäevase stardi eel murelikuks. Korraldajad esialgu siiski veel ei muretse, sest üldpilt on hea ning paistab, et ka ilmataat on nende poolel.

«Rajal on koledaid kohti, see pole mingi saladus,» kinnitas klubi Tartu Maraton infojuht Peeter Liik. Palult Elva poole on puude otsast olnud lumi sulanud ning sadanud rajale veena. See on suhteliselt heas seisus rada mitmel pool sulatanud. Samuti leiab praegu napile lumekattele tõmmatud klassikajälgede põhjast vägagi musti kohti. Plaani viimasel hetkel maratoni lühendama hakata aga klubil ei ole, sõnas Liik. «Viimase viieteistkümne aasta jooksul on maratoni sõidetud ka märksa kehvemates tingimustes,» märkis Liik.

Vähemalt 70 protsenti suusarajast on jätkuvalt suurepärases korras. Viimasel kesisemal lõigul tehakse praegu ka labidatööd ehk tuuakse metsa alt lund juurde. Viimane hooldus tehakse ööl vastu stardipäeva.

Kui veel täna on maratoniraja ümbruses kraad sooja, siis alates homsest püsib termomeeter pigem miinuspoolel ning välistatud pole ka väike lumelisa. Pühapäeval püsib õhutemperatuur praeguse prognoosi järgi kogu päeva vältel miinuspoolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles