Saalihokkarid tahavad play-off’i

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMÜ saalihokimeeskond teeb kõvasti trenni, sest juba 14. veebruaril mängivad nad Sparta meeskonna vastu.
EMÜ saalihokimeeskond teeb kõvasti trenni, sest juba 14. veebruaril mängivad nad Sparta meeskonna vastu. Foto: Kalev Saar

Eesti maaülikooli spordiklubi esindusmeeskond võitis pühapäeval üliolulises mängus Jõgeva SK Tähe/Olivia tulemusega 7:6. See aitas saalihokimeeskonna lähemale võimalusele võistelda play-off’is.

Mäng oli pingeline ja kulges tasavägiselt. Kui 54. minutil jõudis seis 5:5 viigini, siis 57. minuti jooksul toimetas Sven Uue oma endise meeskonna väravavahi selja taha kaks palli järjest. Jõgeval õnnestus väravavahita mängides küll üks värav tagasi lüüa, kuid viiki nad enam ei jõudnud.

Hoolimata saadud võidust ei kiirusta Eesti maaülikooli saalihokimeeskonna kapten Juhani Võik kohe hooajale hinnangut andma. «Pole läinud päris ootuspäraselt, meil on viimase hetke kaotusi tulnud, mis on meele natukene mõruks teinud,» tunnistas ta. Samas leiab ta, et meeskond võitleb ja tahab võita, tähtsaim eesmärk on praegu jõuda play-off’i. Praegu liiguvadki nad edasipääsugraafikus, aga enamik kolmanda vooru mänge on veel ees ja seis ei ole kindlasti lõplik.

Jõgeva meeskonnaga on peetud kolm mängu ja kaks võitu on tulnud mõnevõrra üllatuslikult, arvestades, et esimeses mängus jäädi neile 3:24 alla. «Me ei olnud mängu alguses võib-olla valmis, nende skoor üha kasvas ja meil kadus motivatsioon, siis andsime alla,» kirjeldas Võik. Ülejäänud kaks mängu näitasid meeskonnale, et kui nad vähegi tahavad, on nad võimelised kõiki võitma.

«Kindlasti tahame tänavu medalit saada, finaali jõudmine oleks kõige parem,» tunnistas ta. Kui EMÜ meeskond peaks play-off’i pääsema, siis üheks suuremaks konkurendiks peab Võik TTÜ meeskonda. «Tegu on võistkonnaga, kellega on meil alati tasavägised mängud, kuid lõpud on meil ära vajunud. Oleme neid küll võitnud, aga Tallinna võistkondadega on üldse selline põnev vastasseis,» tõdes ta.

Mängijad

Möödunud aastal liitus maaülikooli saalihokimeeskonnaga Sven Uue, kes tuli Jõgeva SK Tähe meeskonnast. Võik leiab, et Uue on väga hästi meeskonda sulandunud, ta on viimastes mängudes ennast väga heast küljest näidanud ja punkte toonud. «Uuega probleeme küll ei ole, ta saab kaaslastega hästi läbi ja teeb oma tööd suurepäraselt,» ütles Võik.

Sven Uue liitumine meeskonnaga tuli sobival ajal, sest detsembris vigastas ennast Göteborgi maailmameistrivõistlustest osa võtnud maaülikooli saalihokivõistkonna põhimängija Siim Veersalu. Võik tunnistas, et Veersalu umbes aastapikkune eemalolek põlvevigastuse tõttu ei ole võistkonnale kerge.

«Ta on suure kogemusega tark mängija, kes lõi palju väravaid. Tema osalemisel võinuks mõned meie napid kaotused hoopis võidud olla,» rääkis Võik.

Duubelmeeskond särab

EMÜ duubelmeeskond võistleb esiliigas ja hoiab praegu D-grupis teist kohta. Mängija Jan Henrik Pärnik leiab, et meeskond on sel hooajal olnud edukas. «Seni peetud kuuest mängust oleme kõik võitnud, tõsi, ühe neist võitsime lisaajal,» tõdes ta. Hooaja eesmärk on võita meistritiitel ja kuna meeskond on hea ning võidutahet piisab, ei pea Pärnik seda võimatuks ülesandeks.

Selleks, et meistritiitel Tartusse tuua, tuleb ka edaspidi head mängu näidata. «Midagi kergelt ei tule, kõik mehed peavad pingutama ja endast maksimumi andma,» rääkis ta.

Sel hooajal ühendati saalihoki esi- ja teine liiga, ka EMÜ duubelvõistkonda liideti kaks meeskonda. Seetõttu leidub meeskonnas nii nooremaid kui ka kogenumaid mängijaid. «Noored arenevad iga mänguga ja muutuvad aina paremaks, vanad tegijad aga suudavad ka kõige pingelisemas olukorras külma närvi säilitada ja nõnda meeskonnale edu tuua,» nentis Pärnik.

Naiskoondislased sõitsid Poola võistlustele

4.–8. veebruarini peetakse Poolas maailmameistrivõistluste kvalifikatsioon. Esmaspäeval sõitsid sinna Eesti maaülikooli saalihokinaiskonna ridadest kümme sportlast: kaitsjad Kati Loid, Margit Keerutaja ja Meelike Terasmaa ning ründajad Edith Pärnik, Marian Roop, Pille Arro, Kaisa Aruaas, Diana Klavan, Reti Väärt, ja Liina Luih.

Koos mängijatega läks Poola kaasa ka EMÜ saalihokinaiskonna ja -meeskonna peatreener Talis Mölder, kes on ühtlasi naiste saalihokikoondise peatreener. Peale tema toetavad naiskonda treenerid Pette Nousiainen ja Krista Lepik, esindaja Liina Jõgisu ja füsioterapeut Annika Raun.

Eesti, kes on praegu maailmas 18. kohal, mängib Rootsi (1.), Poola (7.), Saksamaa (8.) ja Hollandiga (14. koht). Täna on Eestil esimene mäng Saksamaaga, homme mängivad eestlased Poola ja ülehomme Rootsiga. Viimane mäng peetakse pühapäeval ja see on Hollandiga.

Euroopas toimuvast kolmest valikturniirist pääsevad 16 naiskonna finaalturniirile iga turniiri kolm parimat, lisaks ka nende turniiride kaks parimat neljanda koha saavutanud naiskonda.

Lisaks EMÜ mängijatele kuuluvad koondisesse Kati Kütisaar (ründaja, Sparta spordiselts), Eret Tomband (ründaja, Sparta spordiselts), Inge Kuld (väravavaht, BAT Berlin (Saksa)), Kristel Kopel (ründaja, Sparta spordiselts), Katrin Kivirand (kaitsja, Sparta spordiselts), Ia Kaugesaar (ründaja, Skattkärrs IK (Rootsi)), Helen Ojala (ründaja, Sparta spordiselts), Kristi Rickberg (ründaja, Sparta spordiselts), Kadri Heinla (väravavaht, Sparta spordiselts), Judith Hyvärinen (ründaja, IKHTYS (Soome)).

Meeste saalihoki meistriliiga seis

1. TTÜ SK (26 p)

2. SK GAP/Saku (24 p)

3. Sparta Team Automaailm (18 p)

4. Eesti maaülikooli SK (16 p)

5. Jõgeva SK Tähe/Olivia (12 p)

6. Eesti U19 (0 p)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles