Ajujahi TOP20 hulka jõudis neli ideed Tartust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ettevõtluskonkursi Ajujaht žürii valmis ettevalmistatud videoesitluste järgi välja kakskümmend meeskonda, kelle hulgast sõelutakse lähipäevil välja Ajujahi televooru pääsejad.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) teatel pääses Tartust Ajujahi TPO20 hulka neli ideed.

Energeetika ja keskkonna alarühmas esindavad tartlasi OÜ Värvimeister Maalermeistri vanade retseptide järgi toodetud traditsioonilised loodusvärvid, mis konkureerivad kahe Harjumaa ettevõtte ideega.

Tööstuse ja disaini valdkonnas sõelale jäänud viie idee hulgas võistlevad ka Tartus tegutseva osaühingu Muinasmööbel veekindlate puidust nõude bränd EGG ning Tartu loomemajanduskeskuses tegutsevate noorte ettevõtjate akustiliste omadustega dekoratiivne männiokastest valmistatud plaat.  

Turismi ja teenusmajanduse alarühmas on ainsa ideena sõelale jäänud Tartus loodud veebikeskkond Fyndsi, mille abil võib igaüks teenida lisaraha giidi või teejuhina seiklusi otsivale rändurile, kes tahab kogeda enam kui tavaturist.

Ajujahi 20 edasipääsenud ideega võib tutvuda aadressil www.ajujaht.ee. Televooru pääsevad meeskonnad selguvad 7. veebruaril, ettevõtluskonkursi võitja valitakse kõigi huviliste silme all 30. aprillil ETV otse-eetris.

2007. aastast korraldatud Ajujaht on Eesti suurim ettevõtluskonkurss, kus huvilistel on võimalik oma äriidee turvalises keskkonnas proovile panna.  

Ajujaht 2014 võitjaks valiti puidu mõõtmise rakendus Timber Diameter, publiku lemmiku tiitli sai takso tellimise äpp Taxify.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles