Lastehaigla tänab kängurutooli ja teiste kinkide eest

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks noorte annetuste toel soetatud kängurutool on praegu vastsündinute osakonna palatis, kus kosuvad seitsmenädalased kaksikud Lenna ja Georg.
Üks noorte annetuste toel soetatud kängurutool on praegu vastsündinute osakonna palatis, kus kosuvad seitsmenädalased kaksikud Lenna ja Georg. Foto: Kalev Saar

Tartu ülikooli lastekliinikule head soovijate hulgas on palju lapsi ja noori. See läheb kliiniku meeskonnale eriti korda. Annetusi jõudis lastehaiglasse veel jaanuariski.

«Me tahame kõiki inimesi tänada ja tunnustada,» ütles lastekliiniku juhataja professor Vallo Tillmann. «On liigutav, et ühed lapsed märkavad teisi, haigeid lapsi, ja annetavad või meisterdavad midagi nende heaks.»

Lähte ühisgümnaasiumi abiturientide ettevõetud heategevuskampaania oli näiteks pühendatud enneaegsetele lastele. Noored toetasid kängurutoolide soetamist. Samuti kogusid nad kootud ja heegeldatud sokke ja mütsikesi.

Üks kängurutool, mille hind on 800 eurot, on praegu ühes vastsündinute osakonna palatis, kus kosuvad seitsmenädalased kaksikud Lenna ja Georg. Sellises toolis saab lapsevanem oma lapsi kehasoojusega rahustada ja uinutada ning ka ise puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles