Päästjad austasid hukkunud kolleege

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vana-Jaani kalmistul asetasid pärja hukkunud tuletõrjujate kalmule Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimise büroo peaspetsialist Tambet Vodi (vasakult), Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ja Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Erki Remmelkoor.
Tartu Vana-Jaani kalmistul asetasid pärja hukkunud tuletõrjujate kalmule Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimise büroo peaspetsialist Tambet Vodi (vasakult), Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ja Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Erki Remmelkoor. Foto: Lõuna päästekeskus

Lõuna päästekeskuse esindus käis täna, teisipäeval hukkunud päästjatele austust avaldamas.

Pärjad asetati tuletõrjujate ajaloolistele hauaplatside ja mälestusmärkide juurde Tartus Vana-Jaani ja Uue-Jaani kalmistul, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.  

Teadaolevalt rajati Vana-Jaani kalmistu hauaplats 1873. aastal. Viimati maeti sinna 1941. aastal hukkunud vabatahtlikud tuletõrjujad, kelle mõrvasid punaarmeelased, kui tuletõrjujad takistasid oma tuletõrjeauto Venemaale viimist.

Vana-Jaani kalmistu hauaplats ja monument renoveeriti 2004. aastal ning taasavati Eesti kutselise tuletõrje 85. aastapäeval.

Rohkem pilte mälestuspärgade viimisest Tartu Vana-Jaani ja Uus-Jaani kalmistule saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles