Riia mäe väike toidukauplus sulges uksed

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 5. detsembrist on Riiamäe kauplus suletud.
Alates 5. detsembrist on Riiamäe kauplus suletud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavu juulis avas tartlane Janari Kintsiraud aadressil Võru 10 väikese toidu- ja esmatarbekaupade poe. Kuigi kohalikelt tuli palju positiivset tagasisidet, ripub praegu poe uksel silt: 5. detsembrist suletud.

Riia mäel oli kunagi pikalt Tartu pood, mis lõpetas tegevuse enam kui aasta tagasi. Kuna sealkandis polnud enam väikest toidukauplust, otsustas noor tartlane, et kohalikud elanikud vajavad uut toidupoodi.

Kintsiraua sõnul aga kohalikud poe vastu piisavalt huvi ei tundnud ning seega tuligi pood sulgeda. Kindlasti sai määravaks ka asjaolu, et noormees on igapäevaselt oma põhitööga samuti hõivatud ja seega tuli tal kahel rindel võidelda.

Kintsiraud ütles, et käive jäi paraku kesiseks ning kuna ta poe rajamiseks laenu ei võtnud, vaid alustas suuresti oma rahaga, poleks äri pidamine pikemas perspektiivis ära tasunud.

Samuti hindas ta kulutusi tegelikust väiksemaks. Tema sõnul kujunesid juba kasvõi kommunaalkulud arvatust palju suuremaks.

Üksiküritajal raske

Kauplust oleks Kintsiraua sõnul olnud parem majandada ka siis, kui ta poe juhatamise kõrval olnuks ise ka müüja ehk palka tulnuks maksta vaid iseendale.

«Üksiküritajana oli poodi raske pidada ning lõpetasin siis, kui oli õige aeg,» rääkis ta.

Kintsiraud lisas, et väike toidupood oleks Võru tänava alguses end võibolla ära tasunud, kui see olnuks väike osa suuremast kaupluseketist, mis oleks väikepoodi toetanud.

Poe avamist noormees ei kahetse, sest on kogemusest palju õppinud ning võtab kaasa teadmistepagasi, mida edaspidi äri avamisel arvestada.

Uued plaanid

Kintsiraud ütles, et tal oli kahju poodi sulgeda. Ta loodab, et järgmised üürnikud arvestavad koha iseärasusi: Võru tänava alguses pole autoga kuigi mugav liigelda ja pole parkimiskohti.

Kintsiraud pole aga ärimõtteid sinnapaika jätnud, järgmisel aastal hakkab ta juba uusi plaane pidama. «Ma ei ole kindel, kas järgmisena avan samuti toidukaupluse, kuid tean seda, et edaspidi on plaan keskenduda kindlale nišile,» ütles Kintsiraud. Ta lisas, et täpsemalt on uue poe plaanidest veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles