Pommirühm on hävitanud rekordiliselt palju lõhkekehi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta pole veel lõppenud, kuid on selge, et Lõuna-Eesti pommigrupil oli tänavu rekordiliselt palju tööd. Muuhulgas tehti kahjutuks lampkasti visatud mürsk ja veerand tonnine lennukipomm.

Lõuna-Eesti pommigrupi juhi Kalvar Tammise sõnul on aasta algusest kuuest maakonnast saadud 450 väljakutset. Mullu oli väljakutsete arv 360, mis on eelnevate aastate väljakutsete keskmine hulk.

Kahjutuks on tänavu tehtud 1265 lõhkekeha, 17 kilo lõhkeainet ja ligi 20 000 padrunit. 2013. aastal tehti kahjutuks 940 lõhkekeha ja kaheksa kilo lõhkeainet. Tartumaal tuleb lõhkekehi kõige rohkem lagedale Tartu vahetus ümbruses ehk kunagisel kaitseliinil ja ka linnas sees. Näiteks kuu tagasi tegid demineerijad vana kaubamaja ehitustandril kahjutuks mürsu, mis leiti sealt kunagisest lampkastist.

Täna näitasid demineerijad, kuidas nad lõhkekehasid kahjutuks teevad. Pikemalt saab demineerijate tööst lugeda homsest Tartu Postimehest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles