Elektrita talus jäid lehmad lüpsmata

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm.
Lehm. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäeva õhtul möllanud torm võttis Tartumaal paljudest kohtadest elektri. Nõo valla Luke külas olevas Lahkaja talus jäi eile õhtul elektri puudumise tõttu ära õhtune lüps, tänahommikune lüps lükkus mitu tundi edasi.

«Süda on täis,» kurjustas Lahkaja talu peremees Vello Brett. «See oli pisike rike, liinikaitse oli ära. Vea parandamiseks kulub minut, aga Eesti Energia  ei saanud neljateistkümne tunniga asja korda!»

Et ka täna hommikul elektrit talus ei olnud, laenas peremees generaatori ja nii said 20 lehma lõpuks siiski lüpstud. Elekter tuli tagasi pärast kella kümmet, kui hommikune lüps oli tehtud..

«Kõige hullem on see, et kuskilt ei saa infot, millal viga kõrvaldatakse,» pahandas Vello Brett. «Eesti Energia rikketelefonile helistades kuuled vaid seda, et teie häda pannakse järjekorda. Nelja tunni pärast helistades kuuled sama juttu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles