Kulturistid tõid Tšehhist medaleid

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esta Pilt (paremalt teine) tõi Tšehhis peetud võistluselt physique-kategoorias pronksmedali.
Esta Pilt (paremalt teine) tõi Tšehhis peetud võistluselt physique-kategoorias pronksmedali. Foto: Erakogu

Laupäeval Tšehhis peetud Grand Prix’ PEPA võistlusel saavutasid nii Esta Pilt naiste physique-kategoorias kui ka Reet Reimets bikiinifitnessi absoluutkategoorias kolmanda koha.

Esta Pilt (TÜ ASK) jäi kolmanda koha ja võistlusega üldiselt väga rahule, kuigi saavutus tuli talle mõnevõrra üllatusena. «Kohtunike hindeid ei tea kunagi ette. Seda oli enne teada, et kaks naisterahvast, kes mind võistlusel võitsid, olid väga tugevad konkurendid,» rääkis ta.

Ka Reet Reimetsale (TÜ ASK) pakkus pronksmedal rõõmu, kuigi tema puhul oleks väikeseks pettumuseks isegi ehk põhjust. Nimelt tuli Reimets möödunud aastal samalt võistluselt tagasi teise kohaga, tänavu läks ta võistlema sooviga seda kaitsta. «Konkurents oli tugev, olen oma kolmanda kohaga väga-väga rahul,» lausus ta.

Pildi sõnul oli võistlus hästi korraldatud, ei olnud ülemäära palju osalejaid ning õhkkond oli sõbralik. «Kuna tegu oli grand prix’ga, mitte tiitlivõistlusega, siis julgen isegi öelda, et võistlus oli hubane,» ütles Pilt.

Reimets lisas, et tema meelest jooksis korraldus ladusalt: ajakava oli paigas, registreerimine läks kiiresti, võistlus kulges kenasti ja kuskil ei pidanud asjatult ootama.

Pilt ootab järgmist nädalavahetust, et jälle võistlema asuda. Ta sõidab Islandile, kus leiavad aset Põhjamaade meistrivõistlused. 18. oktoobril toimunud Eesti meistrivõistlustelt sai ta kinnitust oma heale vormile.

Möödunud nädalavahetusel Tšehhis lihvis ta lavalist liikumist, sest enne finaali peeti eelvõistlused, kus sai palju poseerida. Niisiis saab ta Islandil enesekindlalt lavale astuda.

Pilt hindab oma vormi praegu heaks, küll aga on üht-teist veel vaja lihvida. Tal ei ole raske lihaseid kehal esile tuua või rasvaprotsenti vähendada, küll aga on tal raskusi lihaste suuremaks kasvatamisega. «Physique-kategoorias ehk selles, milles mina võistlen, on aga suur lihasmass oluline,» rääkis ta.

Pildil on päevad järgmise võistluseni täidetud trenniga. Ta tunnistas, et lasi ennast möödunud nädalavahetusel korraks lõdvaks, kui banketil osales. Pärast seda läks ta rangele dieedile ja toitumine loksus korralikult paika.

Kui Pilt valmistub juba järgmiseks võistluseks, siis Reimets võtab aprillini aja maha ja puhkab. Möödunud nädalavahetusel võttis ta osa oma hooaja viimasest võistlusest.

«Võib öelda, et olen praegu elu parimas vormis. Võrreldes eelmise aasta MMiga, kus sain kolmanda koha, olen praegu palju paremas vormis, olen palju tugevam,» lausus Reimets. Ta selgitas, et on hooaja jooksul palju trenni teinud, lihas on kasvanud suuremaks ning nõnda on keha täiuslikum.

Ajaga on ka poseerimine paremaks muutunud ja see on Reimetsa sõnul bikiinifitnessis väga tähtis. «Selle kõige taga on tohutu töö,» lausus ta.

Tšehhis peetud võistlustel oli Eestist kohal seitse sportlast, kellest parima tulemuse sai meeste kulturismis hõbedale tulnud Ott Kiivikas.

Bikiinifitnessis võistlesid veel Kristina Nuut, kes sai neljanda koha, ning Aleksandra Laer ja Tatjana Kreit, kes finaali ei pääsenud. Eelfinaalidega pidi samuti piirduma Peep Reinart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles