Fotograaf ja kunstnik teeb lavastajadebüüdi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabriela Liivamägi valmistub Tartu Uues Teatris vaatajate ette tooma oma lavastust «Selgroogupidikoos».
Gabriela Liivamägi valmistub Tartu Uues Teatris vaatajate ette tooma oma lavastust «Selgroogupidikoos». Foto: Tõnis Liivamägi

Tartlane Gabriela Liivamägi on kultuurielus seni silma paistnud fotograafina, kelle trükimeediasse jõudnud piltidest on suurem osa tehtud teatrilavastustest. Nüüd lavastab ta ise.

Ta on õppinud Tartu kõrgemas kunstikoolis meedia- ja reklaamikunsti ning kunstiakadeemias animatsiooni. Tema loovust on tarvitanud mitmed teatrid, filmikompaniid, moedisainerid ja kirjastused. Tema pilte on olnud mitmel väljapanekul, isikunäitus oli Genklubis 2011. aastal.

Tartu Uue Teatri juht Ivar Põllu tuli mõttele, et oleks huvitav, kui Gabriela Liivamägi seaks lavale midagi sellist, milles avaneb vaatajaile tema kui fotograafi vaatenurk elule.

Nii tekkis ajapikku «Selgroogupidikoos», mille esietendus oli 24. oktoobril kell 19 Tartu Uues Teatris. Liivamägi on sõnastanud, et näha saab pilte ja emotsioone lapsepõlvest läbi suure ja väikse inimese taju ja aju.

«Väiksed seosed, nõrgad impulsid, mis panevad lülid kokku või hoopis lahutavad. Mingid sidemed katkevad, mingid kasvavad. Mõned moondavad, painutavad reaalsust. Aga reaalsus ise on ikka sama. Pole algust ega lõppu ega kulminatsiooni ega narratiivi,» märgib ta.

Lavale tulevad Kristel Leesmend, Maarja Jakobson, Helgur Rosental, Siim Angerpikk, Marja-Liisa Plats ja kaheksa-aastane Salme Regiina Palu.

Praeguseni on Gabriela Liivamägi teatriga tihedamalt kui fotograaf kokku puutunud kolmel korral – kunstnikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles