Jalgpallimängu tulu läheb heategevusse

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Homme peetakse Tartu Tamme peastaadionil Eesti meistriliiga mäng, kus vastamisi astuvad Tartu Tammeka naiskond ja FC Levadia.

Mäng on heategevusfestivali «Roosa jalgpall» tõmbenumber, mille kogutud tulu läheb rinnavähiteadlikkuse edendamiseks Eestis. Tammeka naiskonnas palliv ja ürituse «Roosa jalgpall» korraldaja Maria Sootak kinnitab, et kohaletulnud näevad homme rohkem kui ainult põnevat jalgpallimängu.

Kuidas on Tammeka naiskond homseks mänguks valmistunud?

Me ei ole selleks mänguks nüüd eraldi trenne teinud ega ole võistkond ka kuidagi teistmoodi meelestatud. Teatud ootusärevus on mängijatel kindlasti, kuna möödunud aastast mäletatakse, et mäng tuleb rahvarohke («Roosa jalgpall» tõi möödunud aastal kaasa naiste meistriliiga mängude publikurekordi – toim).

Võib-olla on mõni inimene isiklikult teistmoodi häälestatud, aga üldiseid muudatusi treeninguprogrammis pole olnud.

Ütlesite, et on ootusärevus. Mille tõttu?

Kuna mäng on suurel peastaadionil, millel me tavaliselt mängida ei saa, ja seal on ka suurem tribüün. Möödunud aastal tuli kohale 252 inimest. Väga vähesed meist olid mänginud nii suure publiku ees.

Mäng toimus õhtul, üritus oli edukas, paljud inimesed olid valmis tulema ja staadionipääsme eest maksma – tihtipeale pole naiste mängudel sissepääsutasu. Kõik see kokku andis võimsa tunde.

Rääkides FC Levadia naiskonnast, siis meistriliigas on nad kolmandal kohal, Tam­meka naiskond nende järel neljandal. Võib see kuidagi hakata mängu mõjutama?

Tänavu on meie mängud olnud hästi pingelised. Möödunud aastal õnnestus meil neid kord võita.

Tänavu jäi esimene mäng nii, et nad läksid 1:0 juhtima, läksime 2:1 mööda, lõpus löödi meile kaks väravat ja kaotasime 3:2. See oli valus mäng, oli nii punaseid kui ka kollaseid kaarte. Levadiaga on meil üleüldse väga pingelised mängud olnud. Tallinnas kaotasime 2:0, kuid mäng oli väga tasavägine.

Muidugi lisaks veel see, et «Roosa jalgpalli» peakorraldaja Karina Kesvatera mängis Tammeka naiskonnas, kuid mängib nüüd FC Levadias. Tülisid pole, aga eks seal ole teatud sportlik rivaalitsemine ikkagi. Eelkõige läheme enda mängu mängima ja oma tugevusi maksma panema.

Millega peab Levadia mängu silmas pidades kohanduma?

Levadial on tugevad ääred, eks seda peame silmas pidama. Ega rohkem tahagi praegu välja öelda.

Mäng on osa festivalist «Roo­sa jalgpall». Kuidas sellel üritusel möödunud aastal läks?

Möödunud aastal läks meil tulemuse poolest väga hästi. Saime vastaseks Tallinna Kalevi ja võitsime 5:1. Mina ütlen, et see oli igati õnnestunud üritus: kogusime vähiliidule 500 eurot ja püstitasime publikurekordi. Ma ei olnud toona korraldusliku poolega seotud, aga mängijana tundus, et kõik sujus.

Mille poolest erineb tänavune «Roosa jalgpall» möödunud aastast?

Tänavu on kavas publikut kaasav poolajasõu, kuid selle kohta rohkem ei tahaks rääkida, jäägu see üllatuseks. Kindlasti tasub tulla vähemalt kümme minutit enne mängu ehk enne kella seitset staadionile kohale. Siis valitakse välja need, kes saavad poolajamängus osaleda.  

Teil tundub olevat palju segavaid faktoreid: suur staadion, korralduslikud küsimused.  

Kindlasti võib see mängijate keskendumist mõjutada. Samas võib see tekitada hea enesetunde, kui näed, et kahe sõbra asemel on tribüünil 20 sõpra. Millal siis veel oleks nii magus koduvõit võtta kui mitte «Roosal jalgpalli» ajal?

Kas teate?

Heategevusüritus «Roosa jalgpall»

• Algab reedel kell 18.30.

• Mäng algab kell 19.

• Sissepääsu täispilet on 3 ja sooduspilet 2 eurot.

• Ürituse ajal saab teha lisa­annetusi.

Arvamus

Aleksandra Sevoldajeva

Arvan, et oleme kindlasti olnud veidi paremas vormis kui praegu. Pean silmas vigastusi ja «agasid» võistkonnas. Selles olen väga kindel, et reedel on kõik rohkem kui sada protsenti valmis.

Tavaliselt valmistume eri mängudeks vastavalt, aga meil oli just esmaspäeval mäng Pärnuga. Kahe mängu vahel on kolm päeva ja korralikku ettevalmistust kahe mängu vahele eriti ei jää, sest mängijad ei ole täiesti värsked. Kindlasti teeme vastavad taktikalised muudatused.

Levadia üks tugevusi on hea ja andekas ründaja, kes on meile igas mängus peavalu valmistanud. Lisaks mängivad nad minu jaoks väga loogilist jalgpalli: neile meeldib palli hoida ja kiiresti mängida. Üldiselt oleme nende tempoga suutnud kaasa minna ja neile ka peavalu valmistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles