Reaalteadused aitavad kunsti luua

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Tuur Kuus avas multimeedia galeriis oma teoste näituse.
Artur Tuur Kuus avas multimeedia galeriis oma teoste näituse. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Konrad Mäe stuudios maalimist õppinud Artur Tuur Kuus on viinud oma oskused ja võimed uuele tasemele.

Tänavu kevadel näitas ta oma suures mõõdus pilte kolmest seeriast Atlantise restoranis ja konverentsikeskuses. Täna avatakse Tartu ülikooli multimeedia galeriis (Lossi 3) tema näitus «Juurikad ja jutid», milles kevadel nähtud värvilise ja rütmilise faktuuri kõrvale on lisandunud maalilisust ja pliiatsijoone mängu.

Nagu kunstnik märgib, ei ole tal pärast õpinguid stuudios tõelist pintsliisu tulnud. Seepärast otsustas ta teha seda, mida hing rohkem igatseb – luua uusi maailmu arvuti abil.

Matemaatikat, füüsikat ja programmeerimist õppinuna ning analüütilise filosoofiaga tutvumisel tekkis tal idee, et matemaatilised funktsioonid võiksid elada mingit oma elu.

«Püüan kujutada väga mitteolevaid asju, ent mõni taies on siiski millegi reaalelulisega seostunud,» lisas ta. «Siit ka käesoleva näituse ühe poole nimi «Juurikad». Teise osa näitusest moodustab joonistusalgoritmide abil ja digipliiatsi juhtimisel valminud graafikaseeria «Jutid».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles