Suvepilt: meestel algas uus elu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed liikuma» terviseliikumise aktiivse rühma liikmed.
Mehed liikuma» terviseliikumise aktiivse rühma liikmed. Foto: Sille Annuk

Eile kella kahe paiku päeval kogunes Tartumaal Meeri külla Palu puhkekeskuse  järve äärde paarkümmend meest, kellest üks musta huumoriga märkis: «Kõik me siin oleme surma eest ära jooksjad!»


Ära seletades tähendab see, et need mehed on lubanud endale, et alates eilsest hakkavad nad elama hoopis teistmoodi elu kui seni.

Kui varem muretsesid nad üsna kõvasti selle pärast, kas nende autol on tehniline ülevaatus tehtud, õiged rehvid all ja õli vahetatud, ning õhtul koju jõudes tundsid kõige muu kõrval huvi, kas ikka koeraga on keegi jalutamas käinud, siis nüüd suhtuvad nad niisama tähelepanelikult ei kellessegi muusse kui iseendasse.

Nad liiguvad rohkem, söövad tervislikumalt ja elavad paremini ning püüavad murda senist elurutiini, milles puudus liikumise- ja sporditegemise harjumus.

Nad on «Mehed liikuma» terviseliikumise aktiivse rühma liikmed, kes eile esimest korda kokku said, terviseteemalisi arutelusid pidasid ja õhtul Elva jõel kanuumatka ette võtsid.

Meeste tervise pärast muretsev meestearst Kristo Ausmees (pildil esimeses reas vasakult teine) on see, kelle ideest niisugune liikumine sel kevadel sündis. Ja eks paista, kes neist meestest sügiseks saab.

Päike kõrvetas ja meestel oli raske paigal püsida. Nimed vasakult paremale liikudes said kirja küll, aga ilmselt mitte päris selles järjekorras. Aga enda elu ja tervise peale mõtlevad nüüd rohkem kui varem Aivo Noormets, Lembit Toru, Siim Ausmees, Martin-Joel Bachmann, Rein Lellep. Aleksandr Suvorov, Kaspar Engelbrecht, Aare Tinn, Kristo Ausmees, Meljo Musto, Andres Agan, Kalju Valgerist, Gert Krabbi, Janno Tomson, Margo Klaos, Tauno Laasik, Mati Kermas, Andras Laugamets, Tiit Veeber ja Aivo Roonurm.

Aktiivselt liikuma hakkavate meeste rühmas on 36 liiget vanuses 26 kuni 70 aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles