Tartu laulupidu sai veebilehe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu laulupeo uus veebileht.
Tartu laulupeo uus veebileht. Foto: http://tartulaulupidu.ee

Suvise Tartu laulupeo eel valmis uus veebileht, kuhu on koondatud kogu üritusega seonduv informatsioon. Kasutada saab seda nii arvuti kui telefoniga.

Tartu laulupidu algab 7. juunil kell 18 Tartu laululaval. Peole eelneb rongkäik Raekoja platsilt laululavale, vahendas peo turundusjuht Kristel Tammik. Peo moto on tänavu «Enne ja Nüüd», pühendatuna helilooja ja koorijuhi Miina Härma 150. sünniaastapäevale.

Üritusele tuleb 262 kollektiivi enam kui 8200 esinejaga. Osalejate seas on nii koorid, puhkpilliorkestrid kui rahvatantsijad. Väljastpoolt Eestit tuleb kümme kollektiivi nii Lätist, Venemaalt, Tšehhist ja Rootsist kui Soomest. Tartu laulupeo kunstiline juht on Riho Leppoja.

Peole eelneb sündmustest tulvil muusikanädal. Kavas on avakontsert Jaani kirikus, Alo Ritsingu autorikontsert, Tartu tantsupäev, puhkpillimuusika kontsert, Miina Härma laulumängu «Murueide tütar» etendus, laulupeo eelkontsert Vanemuise kontserdimajas jt.

Iga laulupeo pileti pealt annetatakse 10 senti Tartu Maarja kiriku taastamisfondi. Maarja kirik ning koguduse pastor A.H. Willigerode olid tihedalt seotud Eesti esimeste laulupidude korraldamisega. Maarja kirikus toimus ka esimese laulupeo kokkulaulmine ja peaproov 17. juunil 1869. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles