Tartus paiskus joobes mehe juhitud auto katusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus sõitis juhtimisõiguseta ning alkoholi tarvitanud mees eile öösel autoga vastu teeperve ja puud, misjärel paiskus sõiduk katusele.

Politsei sai Sõpruse sillalt Karlova linnaosa suunas liikunud arvatavalt joobes juhist teate juba enne liiklusõnnetust kella 2.20 ajal. Mõne minuti pärast selgus, et sama mees on põhjustanud Tähe tänaval avarii, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Avariipolitseinikud selgitasid, et Audi A4 roolis oli 24-aastane alkoholi tarvitanud Juri, kellel puudus ka juhtimisõigus. Liiga suure kiiruse tõttu sõitis ta autoga vastu tänava äärekivi, paiskus sealt edasi vastu teeperve ja puud, kust auto omakorda tagasi sõiduteele paiskudes katusele rullus. Autos üksi viibinud ja turvavööd kandnud mees pääses raskemate vigastusteta ning ta lubati pärast tervisekontrolli kodusele ravile.

Politseil on olnud Juriga kokkupuuteid ka varem, mil ta on tabatud juhtimisõiguseta või joobeseisundis autoroolist. Varem on olnud ka juhtumeid, kus ta pole turvavarustust kasutanud, teatas Lõuna prefektuur.

Prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, kuigi sel korral jäi reageerimisaeg napiks ja õnnetust ei suudetud ära hoida, hindab politsei kõrgelt kodanike panust joobes juhtidest teatamisel. «Iga sellise telefonikõne läbi antakse panus liiklusturvalisusesse ning vähendatakse riski, et mõnel traagilisemal juhul joobes juht oma tegevusega mõne süütu kaasliikleja elu kallale kipub,» märkis ta.

Politsei suhtub joobes juhtidesse jätkuvalt resoluutselt ning korraldab kontrollaktsioone, et neid võimalikult palju liiklusest kõrvaldada. Ainuüksi ööl vastu tänast kontrollis politsei Lõuna-Eestis 377 sõidukijuhi kainust ning tuvastas nende hulgast kolm juhti, kelle joove ületas 1,5 promilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles