Tartu rullil võidutsesid valgevenelased

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste üldvõitja Sergei Minin keskel kollases.
Meeste üldvõitja Sergei Minin keskel kollases. Foto: Martin Aedma

Laupäeval ja pühapäeval Tartus peetud rahvusvahelise siserulluisuvõistluse Schänkel Tartu Rull üldvõidud läksid nii naiste kui meeste arvestuses Valgevene sportlastele.

Pühapäev algas kõige väiksemate rulluisutajate sõitudega, misjärel jõuti järk-järgult põhiklasside sõitudeni, vahendas võistluste korraldaja Jaan Saks. Meespõhiklassi arvestuses võitis 200m sprindidistantsi Roberts Pundurs Lätist ning naiste samal distantsil oli võidukas valgevenelanna Marina Zueva.

Järgnenud distantsid (500m sprint ja 1200m punkisõit) kulgesid edasi samade sõitjate dikteerimisel.

Pundursi tugevast teisest võistluspäevast hoolimata näitas Sergei Minin läbi terve võistluse ühtlaselt head vormi, mis viis lõpuks Minini ka esikohale. Teine ja kolmas koht kuulusid vendadele Oskars ja Roberts Pundursile, keda jäi lõpuprotokollis lahutama kõigest üks punkt.

Tugeva teise päeva teinud Marina Zueva tagas nende distantside võitmisega endale üldarvestuse esimese koha. Teisele ja kolmandale  kohale naiste põhiklassis tulid eestlannad Reelika Nurmsaar ja Getter Leipalu.

Võistluse peakorraldaja Jaan Saksa sõnul õnnestus võistlus hästi. Kiireid rulluisutajaid saabus Tartusse Eestist, Lätist, Venemaalt, Ukrainast ning esmakordselt ka Valgevenest.  «Tihe konkurents hoidis pinge üleval kuni viimaste distantsideni.»

Võistluse tulemused on üleval ürituse kodulehel www.rullibaas.ee/schankel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles