Rajameistrid lubavad Tähtverre suusarada

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtveres olid kahurid eilseks valmistanud umbes 2000 m³ kunstlund.
Tähtveres olid kahurid eilseks valmistanud umbes 2000 m³ kunstlund. Foto: Kristjan Teedema

Nii Otepääl kui Tähtveres töötavad lumekahurid täisvõimsusel, et nädalavahetusel saaks nautida suusarõõme. Tartu maratoni rada ootab aga korralikku lumesadu.

Tähtvere spordipargis olid lumekahurid eile lõunaks teinud Emajõe veest umbes 2000 kuupmeetrit lund. Mõlemad kahurid töötavad.

Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu eilne sõnum oli, et täna peaks algama lume vedamine asfaldist ovaalile ning homme õhtuks peaks seal olema suusarada valmis. Ka klassikajälg sees.

«Sõltub, kas vedu toimub nii kiiresti, kui oleme plaaninud. Võib ette tulla ettenägematusi. Ilmaprognoos ka ei luba abistavat materjali,» sõnas Viilu.

Kui asfaldiring lumega kaetud, on plaanis tehnika kolida jõe äärest spordiparki, et kraaniveest tehtud kunstlumega katta sprindiring.

Dendropargis ei toimu midagi enne, kui on raja tegemiseks sadanud piisavalt looduslikku lund. Sama sõnum on Viilul raja tegemise kohta Anne kanali äärde.

Otepääl on vabatehnikas sõidetav 1,7-kilomeetrine kunstlumest ring. Klassikajälge sel eile veel ei olnud, lund pole piisavalt.

Tehvandi spordirajatiste juht Tõnu Kinks ütles aga, et raja parandamine käib täie hooga, töös on viis autot ja kaks koppa ning seitse lumekahurit. Lootus on, et homseks on olemas ka klassikarada. Iseküsimus on, kas ringi saab pikendada kahe kilomeetrini või isegi poole kilomeetri võrra enam.

«Harrastajad on meil iga päev rajal, laupäeval on plaanis laskesuusatamise võistlus ja pühapäeval noortevõistlused,» rääkis Kinks. Võistluste ajal harrastajaid rajale ei lubata, ajakava tuleks lugeda Tehvandi kodulehelt.

Tartu maratoni rajameister Assar Kütt ütles, et maratonirajal ei ole praegu midagi teha. «Maapind külmub, meie ootame, et lund peale tuleks, siis saab midagi teha,» rääkis ta. «Trass on sügisel korrastatud ja niidetud. Kilomeetrimärgid ootavad oktoobrist.»

Millal rada suusatatav võiks olla, selle kohta ei julgenud ta ennustusi anda: «Kõik on lumes kinni. Meil sõltub kõik sellest, mis taevast tuleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles