Ekspertiis tuvastas Tartu lasteaias ohtlikke ehitusvigu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed.
Lasteaialapsed. Foto: Elmo Riig

Tartus tuvastas ehitusekspertiis tõsiseid puudujääke 120 lapsega lasteaia vahelagede konstruktsioonides, neli rühmaruumi suleti ajutiselt ning lapsed viidi ohtlikuks peetavast majaosast eemale.

Tartu kesklinna lastekeskuse 1950ndate aastate keskel valminud osale telliti pärast krohvi pudenemist ehitusekspertiis, mis tuvastas, et analüüsitud hooneosa ei vasta ohutusnõuetele, vahendasid ERRi raadiouudised.

«Lagi on viiskümmend aastat seal püsinud ja ma ei ütle, et ta nüüd täna kokku kukub, aga ma ei saa ka öelda, et see on ohutu,» rääkis ekspertiisi läbi viinud AS Tari juhatuse esimees Maido Saar.

«Lagi, mis toetab katuse betoonvärki on päris korralikult läbi vajunud, teda on aegade jooksul remonditud ja hetkel mingeid pragusid ei ole, aga see on sellepärast, et teda on korduvalt üle värvitud ja krohvitud.»

Tartu linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgensoni sõnul tegeleb linn praegu hoone remondivõimaluste otsimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles