Juhuslik möödakäija aitas tabada kütusevarga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse aktsiisitõusu veebruaris nullis osalt ära nafta hinnalangus.
Kütuse aktsiisitõusu veebruaris nullis osalt ära nafta hinnalangus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul aitas juhuslik mööduja tankla klienditeenindajal kinni pidada majade vahele putkanud kütusevarga.

Teisipäeval, 19.novembril kella 9.50 sai politsei teate, et Tartus Jaama tänaval asuvast tanklast lahkus mees kanistrisse tangitud kütuse eest maksmata.

Tanklatöötaja selgitas kohale saabunud politseinikele, et 22-aastane Heiki oli tanklast kanistrisse tankinud 20 euro väärtuses kütust ning seejärel kauba eest tasutama tanklast Anne tänava kortermajade suunas lahkunud, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Tanklatöötaja järgnes kauba eest maksmata jätnud isikule ning palus juhusliku mööduja abi varga kinnipidamiseks. 60-aastane mees, kellelt abi paluti, asus seejärel koos tanklatöötajaga kütusevarast kinni pidama.

Varga kinnipidamise käigus läks kahe mehe vahel rüseluseks, mille tagajärjel purunesid appi rutanud mehe prillid. Tanklatöötaja ja abivalmi mööduja poolt kinnipeetud mees anti üle kohalesaabunud politseinikele.

Meedikute abi kumbki rüseluses osalenud meestest ei vajanud. Maksmata jäänud kütus tagastati tanklale ning Tartu politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust.

Tartu patrullteenistuse vanem Maido Kolk tunnustab nii tanklatöötaja kui ka temale appi tõtanud mehe kodanikujulgust ning kiidab sedagi, et tanklatöötaja enesele abi palus ning ei asunud ebavõrdsesse võitlusesse üksi.

«Kurjategijad võivad aga olla väga ettearvamatu käitumisega ning selle tõttu tuleks olla äärmiselt ettevaatlik selliste sekkumiste puhul,» lisas Kolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles