Andres Liinat Rocki kaotusest: pettumus!

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liinat
Andres Liinat Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kantsleri ja Rocki nõukoja liikme Andres Liinati sõnul vajab korvpalliklubi eelarve täitmiseks veel paari tugevat sponsorit. Eurosarja esimese mängu kaotusest ei tasuks aga veel paanikasse minna.

Enne Rocki esimest eurosarja mängu kogunes ka korvpallimeeskonna nõukoda. Mida arutati?

Esiteks andis meeskonna peatreener ülevaate olukorrast. Tema sõnul annavad tema käsutuses olevad vahendid võimaluse meeskonnale püstitatud eesmärgid saavutada.

Teiseks oli arutusel klubi eelarve, mis on defitsiidis. Rocki tänavune eelarve on 740 000 eurot, millest on puudu veel 80 000. Eks nõukoda püüdis genereerida võimalikke lahendus. Oleme seni tänu spordiklubi sisemistele ümberjagamistele suutnud varasematel hooaegadel mitte võlgu jääda, aga sel aastal on see oluliselt keerulisem. Raha tuleb leida hiljemalt kevadeks. Praegu on kõigil peale spordiklubi suhteliselt mugav olla. Ega linnarahvast ju ei huvita, kust kuningas kulla võtab.

Kas mõni pikaaegne sponsor on kõrvale jäänud?

Jah, SEB on spordiklubist suunanud oma toetuse Tartu ülikooli põhitegevusse. Täpsemalt ülikooli teadus- ja arendustegevusse. See raha ei kao, aga liigub ühest kohast teise.

Mida te Rocki eurosarja avamängust arvate?

Pettumus. Võit jäi enesekindluse taha. Väsimus oli ka kindlasti põhjus, aga ka selle väsimuse pealt oleks pidanud võit koju tulema. Ma ei vaata kellelegi otsa, aga oli näha kuidas usk, enesekindlus ja otsustavus kadus.

Miks pidi usk ära kaduma, kui esimesel poolajal mängiti suurepärast korvpalli?

Spordis on tohutult palju kinni eneseusus ja karakterites. Pallimängudes eriti. Või suusatamine, kus taganttulijal on selge siht, kuhu minna. Eesolija aga hakkab tagasi vaatama ja kui sa juba tagasi vaatad, siis väga tihti kaotad.

Spordis pead olema täiesti veendunud, et tood võidu koju. Kõige lihtsam näide on see, kui lähed viskele ja sa pole selles päris kindel. See on enesekindluse küsimus. Väsimus ja enesekindlus on vennad. Kui tunned, et jalg enam ei kanna, siis hakkad ka väristama. See on minu seletus, aga see ei pretendeeri eksperthinnangule. Oleks ühepunktiline võit tulnud, oleks olnud kõik väga hea.

Võib ju ka nii vaadata, et turniiril on kuus mängu ning kui võidame Lätis kahe punktiga, olemegi plussis. Treener peabki ütlema poistele nii, et järgmine mäng tuleb võita vähemalt kahe punktiga. See peab olema eesmärk. Praegu oli see kindlasti valus õppetund. Kui aga otsida positiivset, siis esimesel poolajal näidati selle hooaja parimat taset. Hoida eelmise aasta Balti liiga võitjat 30 minutit 35 punkti peal on väga kõva töö. See näitas kätte, milleks võistkond on võimeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles