Varakamber mahtus parimate hulka

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli varakambri sisekujunduses mängivad kaasa põrand, seinad ja lagi.
Ülikooli varakambri sisekujunduses mängivad kaasa põrand, seinad ja lagi. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Sisearhitektide Liit on toonud Tartu ülikooli ajaloo muuseumi valgesse saali rändnäituse «Ruumipilt 2012». Mulluste parimate interjööride ja disaini hulka on arvatud korrus kõrgemal sisustatud ülikooli varakamber.

Liidu juhatuse liige Ivi-Els Schneider (pildil) ütles pärast näituse avamist ja varakambriga tutvumist, et sisuline osa ja rariteedid on hästi välja toodud. «Kullatoon rõhutab, et see kõik on kulda väärt,» lisas ta. «Mulle meeldib väga põranda idee. Ma leian, et noori peaks viima tihti lugema sinna kirjutatud aforisme ja mõtteterasid.»

Aastast aastasse on olnud parimate interjööride ja disaini hulgas ka tartlaste loomingut või Tartusse tehtud töid. «Aastad on täiesti erinevad,» kommenteeris Schneider. «On täiesti ettearvamatu, kuidas saak mingil aastal kujuneb.»

Seekordse paremiku hulgas on lisaks Tartu ülikooli varakambrile, mille sisustuse on loonud Margit Argus ja Margit Aule, ka meie alma mater’i Narva kolledži sisekujundus, mis on valminud Hannes Praksi juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles