Lõuna-Eestis kasvab erimärgistatud diislikütuse kasutamine sõiduautodes

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erimärgistatud kütuse kasutamise kontroll.
Erimärgistatud kütuse kasutamise kontroll. Foto: Küllike Rooväli

Möödunud nädalavahetusel viisid politseinikud Võru- ja Põlvamaal läbi mitu politseioperatsiooni, et kontrollida sõidukijuhte ja alaealisi. Kui muidu olid rikkumised kergemat laadi, siis erimärgistatud diislikütuse kasutamine näitab pigem kasvutendentsi.


Operatsioonid algasid juba reedel Võrus sõidukijuhtide kontrollimisega. Võru politseijaoskonna juht Tauno Klaar oli rahul, et reidi käigus ei tabatud ühtegi joobes sõidukijuhti, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina.



Päev hiljem korraldasid Võrumaa politseinikud koostöös maksu- ja tolliametiga operatsiooni «Võru  lukku». «Operatsiooni mõte oli selles, et kõik sõidukijuhid, kes sisenesid Võrru või linnast väljusid, läbisid kontrolli,» selgitas vanemkomissar Tauno Klaar.



Kokku kontrollisid korrakaitsjad 546 sõidukit ning politseinikud avastasid kolm liikluseeskirja rikkumist. «Mul on tõesti hea meel, et avastatud rikkumiste hulgas ei olnud selliseid rikkumisi nagu joobes juhtimine ja juhtimisõiguseta sõitmine. Julgen väita, et võrreldes eelmiste aastatega on Võru liikluspilt palju paremaks muutunud,» lisas Klaar.



Maksu- ja tolliameti töötajad kontrollisid 47 sõidukit ning avastasid viies sõidu- ja ühes veoautos erimärgistatud kütuse kasutamise. Lisaks saadeti kahest sõidukist võetud kütuseproovid laborisse kontrolli.



Tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järgi sõnul näitab see jätkuvalt probleemi tõsidust. Alates suve lõpust on erimärgistatud kütuse ebaseaduslik  kasutamine Eestis tervikuna pigem kasvava joonega.



Laupäeval viis politsei Võrumaal läbi veel kaks operatsiooni: «Traksid peale» ja «Alkokontroll». Esimese politseioperatsiooni käigus kontrolliti 62 sõidukit ning


tabati üks sõitja, kes ei kasutanud sõidu ajal turvavööd.



Teise kontrolli käigus tabati joobes sõidukijuht ja alaealine, kelle valdusest leiti ka tubakatooteid. «Siinkohal tuletaks meelde, et vastavalt seadusele ei tohi alaealised ei suitsetada ega tubakatooteid omada,» ütles vanemkomissar Tauno Klaar.



Tavapärasest suurema luubi alla võeti nädalalõpul ka Põlvamaa. Laupäeval korraldasid politseinikud ja abipolitseinikud Põlvamaal politseioperatsiooni «Alaealised ja alkohol».



Operatsiooni juhi Põlva politseijaoskonna juhtivkonstaabel Rainer Rahasepa sõnul tabati kontrolli käigus kaks alkoholijoobes alaealist. Tegemist oli 17-aastaste tüdrukutega.



Samuti selgitati välja ka täisealine isik, kes ostis alaealistele alkoholi. Lisaks sellele tabati politseioperatsiooni käigus ka juhtimisõiguseta sõidukijuht.



Pühapäeval toimus Võrumaal politseioperatsioon «Alaealised ja tubakas», mille käigus tabati kolm alaealist vanuses 11, 15 ja 16 aastat, kes omasid tubakatooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles