Politsei hoiatab: kelmid petavad Tartumaa inimestelt raha välja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud on nädala algul kadunuks kuulutatud Endli otsingud lõpetanud, sest mees tuli koju tagasi.
Politseinikud on nädala algul kadunuks kuulutatud Endli otsingud lõpetanud, sest mees tuli koju tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele on alates esmaspäevast saabunud kümneid telefonikõnesid, kus Tartumaa inimestele teatatakse vene keeles õnnetusse sattunud lähedastest ning pakutakse võimalust raha või väärisesemete eest probleem lahendada.

Politsei hoiatab, et tegemist on petuskeemiga. Praeguseks on teada, et petuskeemi taga on mitmeid inimesi, nii mehi kui naisi.

Politsei  palub kõigil, kellele tehakse taolise iseloomuga telefonikõnesid, teatada nendest koheselt politsei hädaabinumbril 110. Kui tehakse ettepanek tagasi helistada, siis tuleks see number üles märkida ning samuti politseile teada anda. Mitte mingil juhul ei tohiks raha maksta. Samuti palub politsei kõikidel inimestel ühendust võtta oma eakate sugulaste ja tuttavatega hoiatamaks neid petuskeemist.

Teisipäeval helistas vene keelt kõnelenud isik Tartus elava vanema naisterahva telefonile ning väitis, et vanaproua lapselapselaps on sattunud liiklusõnnetusse. Naisele teavitati, et raha eest on võimalik tekkinud probleem lahendada ja selleks anti naisele telefoninumber, millele tal tuli üksikasjade kokkuleppimiseks tagasi helistada.

Eakas naine püüdis küll ise välja selgitada, kas tema lähedastega on midagi juhtunud, kuid telefonitsi ta neid ei tabanud ja nii helistaski naine tagasi antud telefonile, et leppida siis juba üksikasjades kokku. Esialgu ütles vene keelt rääkiv isik naisele, et probleemi lahendamiseks on neil vaja tema käest saada 6000 eurot, kuid lõpuks oli kelm nõus väiksema summaga. Heausklik naine andis sularaha kelmile kätte.

Sarnaseid juhtumeid on registreeritud üle Eesti. Sellega seoses on kinni peetud eri maakondades mitu isikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles