Rasmus Haugasmägi tuli veemoto maailmameistriks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSY-400 võitja Rasmus Haugasmägi poodiumil.
OSY-400 võitja Rasmus Haugasmägi poodiumil. Foto: Erakogu

Eile ja täna Itaalias Barcises peetud maailmameistrivõistlustel polnud paadiklassis OSY-400 vastast tartlasele Rasmus Haugasmägile. Neljandas sõidus mees enam ei startinudki, sest oli tiitli juba kindlustanud.

Haugasmägi võitis neljast antud stardist kolm ning viimasel mõõduvõtul andis ta võimaluse konkurentidele järgnevad kohad välja mängida.

Lisaks Haugasmägile läks starti tänavune Euroopa meister Sten Kalder. Temal paraku nii palju õnne ei olnud. Vees asunud puutükk rikkus pisut Kalderi masinat. Siiski võttis Kalder kõik, mis sellest seisust võtta andis ja lõpetas kokkuvõttes kolmandana. Kahe eestlase vahele pressis end varasem maailmameister, slovakk Miroslav Bazinsky.

Vastse maailmameistri paati uuriti pärast võistlusi suure tähelepanelikkusega ning võistlusmasin võeti lausa juppideks. Kohtunike kolleegium otsustas, et eestlase masin vastab nõuetele ja siis kuulutatigi maailmameistri nimi ametlikult välja.

Ajasõidus näitas kiireimat minekut Poolakas Cezary Strumnik, kuid vahed teise ja kolmanda koha saanud Kalderi ja Haugasmägiga olid väga napid, vastavalt 50,61, 50.64 ja 50,65, teatas Haugasmägi abiline Kalle Pähn.

Esimesele finaalsõidule starditi seega sama järjestuses. Sõidu võitis Haugasmägi, Kalderi ja Strumniku ees. Teise sõidu jaoks said parema kohad valida juba Tartu Kalevi veemotoklubi sõitjad.

Teine sõit oli  õnnetu kõigile stardis olnud Eestlastele sest kõik peale Algo Kuusi leidsid veest mingi kaika, mis tegi liiga sõukruvidele.  Haugasmägil juhtus see viimasel ringil, kuid päästev finišijoon tagas siiski võidu. Sten Kalder lõpetas sõidu 10. kohaga.

Kolmanda sõidu võitis Haugasmägi ning kindlustas sellega endale punktidega maailmameistritiitli. Sten Kalder lõpetas kolmandana.Viimase sõidu, kus Haugasmägi ei startinud, võitis Miroslav Bazinski. Teine oli Kalder, jäädes kokkuvõttes kolmandaks.

OSY-400 maailmameistrivõistlustel Itaalias:
1. Rasmus Haugasmägi (EST)
2. Miroslav Bazinsky (SLO)
3. Sten Kalder (EST)

5. Algo Kuus (EST)
7. Annika Suuk (EST)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles