Piltuudis: südikas pardimamma eelistas lillelist ümbrust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks pardiema on taas koha sisse võtnud Põltsamaa jõe kohale asetatud lilleamplis.
Üks pardiema on taas koha sisse võtnud Põltsamaa jõe kohale asetatud lilleamplis. Foto: Krista Kõrgesaar

Jõgevamaal asuv Põltsamaa linn on ilmselt oma rohelise elukeskkonna ja sõbralike linlaste tõttu saavutanud sinikaelpartide seas kõrge renomee. Miks muidu pesitsevad linnud juba mitmendat aastat näiliselt selleks kõlbmatutes kohtades ja üsna rahvarohketes paikades.


Kas mullu lilleamplis pesitsenud emapart on tagasi ja võtnud koha sisse juba tuttavas paigas Põltsamaa jõe kohal või on tegemist uue linnuga, pole teada. Küll on aga lind juba mõnda aega truult paigal istunud ja laseb ennast üsna lähedalt silmitseda.



Postimehele pildid saatnud Krista Kõrgesaar leidis, et just nagu inimesed sünnitavad aina tavatumates kohtades, kerkivad ka lindude haudumismoes esile uued trendid.



Ornitoloog Margus Ots on varasemalt Postimehele öelnud, et pardid on valmis pesa tegema tõepoolest kuhu iganes. Kahjuks ei õnnestu aga ekstreemsemates kohtades pesitsejail tihti oma poegi välja haududa, sest röövlinde ja muidki segavaid faktoreid on liiga palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles