Aimar Altosaar: heategudest ei saa kunagi küllalt

Aimar Altosaar
, Keila Kiwanise klubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Peeter Langovits

Päevast päeva ilmavõrguga suhtlevatele inimestele võib tunduda, et aega teiste inimestega koos istuda ja midagi ühiselt ette võtta jääb aina vähemaks. Kvaliteetajaks nimetatud kohustustevaba aega püütakse veeta ikka pereringis või kõige lähemate sõpradega suheldes.

Laiemalt oma linna või asumi asjadega tegelemiseks jääb aega vaid üksikutel entusiastidel. Üldiselt loodetakse, et küllap valimistel mandaadi saanud linnavõim lahendab kõik probleemid.

Samas teame, et heategudest ei saa kunagi küllalt ning alati leidub eluvaldkondi, kuhu ametnikud ei jõua ja kuhu tuleks panustada rohkem.

Oleme juba harjunud rahakorjekampaaniatega haiglale vajaliku seadme soetamiseks, mõneks muuks ühiseks hüveks või lihtsalt hättasattunute abistamiseks – paljud meist on neis osalenud. Kindlasti ei ole sellega ammendunud võimalused kaaskodanikke toetada ja kogukonnatunnet tugevdada.

Üheks võimaluseks on liituda rahvusvahelise Kiwanise liikumisega. Ligi sada aastat tagasi Ameerika Ühendriikides alguse saanud heategevusklubide organisatsioon on nüüdseks levinud kogu maailmas.

Rahvusvahelise Kiwanise eesmärk on aidata lapsi terves maailmas. Eesti Kiwanise klubid on kahekümne aasta jooksul algatanud ja ellu viinud mitu lastele mõeldud heategevusprojekti.

Üks tuntuimaid on riidenukkude valmistamine Tallinna Lastehaigla patsientidele. Tänu headele sponsoritele, kes on annetanud materjali, oleme aastate jooksul talgutel valmistanud ning haiglas ravil lastele kinkinud üle 10 000 nuku.

Väikesed patsiendid on need rõõmuga vastu võtnud ning meie pehmeid riidenukke soovitakse üha juurde, sest eks tervenenud lapsed võta oma nukud, millele ise nägu joonistatud, koju kaasa.

Keila Kiwanise klubid on oma hooleks võtnud Haiba lastekodu ja mitme lasteaia heakorra ning lisavarustamise laste arenguks vajalike materjalidega. Üle Euroopa on kuulsaks saanud meie noorte suvelaagrite korraldamine, seda isegi niivõrd, et meie korraldusmeeskond on kutsutud Saksamaale appi suurt rahvusvahelist noortelaagrit ette valmistama ja juhendama.

Keila ja Tallinna klubide eestvedamisel ning Saksamaa Kiwanise piirkonnaorganisatsiooni toel korraldatakse 6. aprillil algusega kell 11.30 Tartus Tasku konverentsikeskuses Kiwa­nise teabepäev.  

Kutsume tartlasi, kellel igapäevatööst ja kodustest askeldamistest aega üle jääb, kaasa mõtlema, milliseid häid tegusid võiksid linna täiskasvanud oma kogukonna laste heaks teha.

Peale Eesti ja Saksamaa kiwanislaste tutvustavad oma kogemusi ka leedulased, kes on asutamas oma esimest klubi.  

Ühiste arupidamiste vahel korraldame ka temaatilisi töötubasid, et leida häid ideid, millega võiks näiteks tulevane Tartu Kiwanise klubi tegevust alustada.

Info meiliaadressil altosaar.aimar@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles