Tartu ratsahooaeg algab kolmevõistlusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Siret Saks hobusel Wiplala S.
Pildil Siret Saks hobusel Wiplala S. Foto: Anna-Liisa Pääsukene

Ratsutamise kolmevõistlejad avavad hooaja Tartu linna meistrivõistlustega Saksa Ratsakoolis sel laupäeval.

Sirgu külas jagatakse Tartu meistrimedaleid juunioride, noorte ja seenioride kahevõistluses. Kahevõistlus on kolmevõistlejate talvine ala, kus sportlased saavad suvisteks aladeks harjutada sisetingimustes, võttes üksteiselt mõõtu koolisõidu ja takistussõidu kombineeritud arvestuses.

Võistlus viiakse läbi kolmel erineval raskusel, teatasid korraldajad. Kell 10 hommikul austavad koolisõiduga kõige väiksema, avatud klassi võistlejad, kes võtavad mõõtu skeemis A1 ning parkuuris kõrgusega kuni 85 cm.

Kell 13 on stardijärjekord juunioride ja noorte käes, kes võistlevad skeemi CIC1* ja 105 cm kõrguse parkuuri koondarvestuses.

Kell 15 paiku alustavad seeniorid, kel tuleb parimate selgitamiseks võistleda skeemis tasemel CIC1* ja parkuuris kõrgusega kuni 115 cm.

Seejärel on plaanis takistussõidud.

Mõõduvõtul osalevad mitmed Eesti meistrid ning konkurents tõotab tulla korralik. Võistlustele on registreerunud mitmekordne Eesti meister Erkki Hõim. Mulluste meistrivõistluste esikolmikust osaleb kaks võistlejat - Siret Saks ja Vilvi Laanet ning juunioride/noorte arvestuses suurte kogemustepagasiga noorsportlane Juula Reinumägi.

Tartu meistrimedalite eest asub võistlema enam kui 40 võistluspaari. Üritus on pealtvaatajatele tasuta. Avatud on ratsakohvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles