Minimaalse ettevalmistusega

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guido Veidenbaum
Guido Veidenbaum Foto: SCANPIX

Trükifirma Sirgu omanik Guido Veiden­baum (39) tõukas end oma neljandal maratonil napilt viie tunni sisse, kuid rõhutas, et aasta-aastalt tulemuse parandamine pole tema eesmärk. Maraton on talle pigem mõnus matk heas seltskonnas.

«Ega ma täpselt oma aega teagi,» nentis ta umbes tund aega pärast finišeerimist, «aga mõnisada meetrit enne lõppu karjus rahvas raja äärest: sõitke, sõitke, saate alla viie tunni! Mullu oli mu aeg 4:50, nii et ilmselt olin tänavu kehvem.»

Nädal enne starti oli 82-kilone ja 183 sentimeetri pikkune Veidenbaum kogunud hooaja suusakilomeetreid vaid poolesaja ringis. Läinud nädalaga lisandus umbes 40. «Sport on mulle selles asjas teisejärguline. Mulle lihtsalt meeldib maratoni õhkkond, suur sõbralikkus ja ühisvärgi tunne,» rääkis ta.

Veidenbaum kiitiski ekstra nii heatahtlikke ja viisakaid kaassõitjaid, aga ka raja ääres ergutajaid: kellalööjaid, pasunapuhujaid, lauljaid.

Oma elu esimese maratoni alles 36-aastaselt ette võtnud Veidenbaum määris suusad ise ja jäi üldjoontes rahule. Raja kvaliteet oli tema arvates hiilgav. Ekstra kiitis Veidenbaum umbes neljandal kilomeetril tehtud rajalaiendust, millega oli kaotatud varasem pudelikael.

«Ainus häiriv asi oli üks kamp suitsetajaid raja ääres. Tõesti on vastik sellisel üritusel keset pingutust järsku haisvasse pilve sattuda,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles