Treeneri mälestus elab spordis edasi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembi Vaher
Lembi Vaher Foto: Sille Annuk

TÜ spordihoones peeti eile õhtul legendaarse kergejõustikutreeneri ning Tartu linna aukodaniku Martin Kutmani esimene mälestusvõistlus, millest korraldajate sõnul peab saama traditsioon.

Võistluse peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul oli Kutman niivõrd väärikas treener, et tema nimi tuleb jäädvustada. «See oli kollektiivne otsus, mille taga olid eelkõige Kutmani lähedased ja õpilased,» sõnas Lilliallik. Eilse võistluse aladki olid valitud selle järgi, mis olid Kutmanile südamelähedased – hüppealad ja sprint.

Möödunud kevadel meie hulgast lahkunud teeneka treeneri esimesest mälestusvõistlusest võtsid osa üheteistkümne riigi kergejõustiklased. Küsimusele, kui keeruline on välismaa tippe Eestisse võistlema meelitada, vastas Lilliallik, et tänapäeva professionaalne sport on töö ja kui selle eest saab väärilise tasu, siis tullakse.

Eestlastest olid eile võistlustules ka näiteks teivashüppaja, Eesti rekordi omanik Lembi Vaher (pildil soojenduskatsel), ning Martin Kutmani üks viimastest õpilastest, kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles