Selgusid Eesti judomeistrid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk võistluselt.
Hetk võistluselt. Foto: Kristo Raud

Nädalavahetusel A.Le Coq’i spordimajas toimunud Eesti kadettide ja täiskasvanute meistrivõistlustel olid edukad korraldajaklubi Do judokad. Võistkondlikult saadi kolm karikat: mehed esikoha, noormehed teise ja naised kolmanda koha autasu.

Võistluste avamisel jagati judoliidu poolt tunnustust ka eelmise aasta tulemuste eest. Treeneritöö 40 aastat tähistav Andres Põhjala tunnistati edukamaks noorte ja juunioride treeneriks. Õpilastest oli noorte parim Mattias Kuusik ja juunioridest Andre Seppa. Naiste edukamaks tunnistati Julia Bezko. Parima sekretäri töö eest sai karika Do tegevjuht Elis Põhjala.

Kadetid

Kadettide meistrivõistluste kuni 81 kg finaalis kohtusid klubikaaslased Mattias Kuusik ja Sander Ludvig. Kuigi mõlematel olid seljataga rasked kohtumised eelringides, jagus jaksu ka kullaheitluseks. Poisid  on viimasel paaril aastal tõsist trenni teinud ja kõvasti oma taset tõstnud. Kulla pälvis Kuusik.

Teise hõbeda Do-le tõi Theodor Ehari kuni 50 kg kaalus. Kuni 55 kg maadles tublilt Brett Sooniste ja võitis lõpuks pronksi.

Zen klubile võitis  kulla kuni 52 kg kaalukategoorias Merlin Tähe ja pronksi üle 90 kg Jan Marcus Mõtus. Dodze klubile tõi hõbeda Vladimir Bossak (kuni 55 kg).

Täiskasvanud

Teisel päeval oli täiskasvanuid osalemas 99, neist kolmandik Do-st. Medaleid saadi kokku 12., vrdselt neli kulda, hõbedat ja pronksi.

Kuni 60 kg võidutses konkurentsitult Elnur Aliev, kes alistas finaalis noorukese Dodze esindaja Aslanbek Puhmi. Kuni 66 kg oodati kulda Ilias Avirilt, kuid finaalis ei saanud ta jagu Oskar Pertelsonist ja jäi hõbedale. Sama saatus tabas kuni 73 kg soosikut Künter Rothbergi, kes ise võtet sooritades jäi alla juunioride koondislasele Kristjan Tõnistele. Pronksid said siin Do noortetreener Egert Ehari ja Roger Rööpson.

Kuni 81 kg finaalis oli tuline heitlus värske kadettide meistri Mattias Kuusiku ja valitseva juunioride meistri Andre Seppa vahel. Vanem, kogenum ja ka füüsiliselt tugevam Seppa võttis oma esimese täiskasvanute meistritiitli. Kuusikule eelringis üllatuslikult alla jäänud kogenud judoka Rivo Jurs võttis lõpuks pronksi.

Kuni 90 kg jõudis ilusaste ipponitega tugevate vastaste üle finaali Indrek Hopfeldt. Kohtumises kogenud Aleksander Marmeljukiga jäi ta küll kaotusseisu, kuid jätkas rünnakuid ning kasutades oskuslikult vastase eksimust saigi oma tahtmise. Tasuks kuld ja üks võistluspäeva ilusamaid ippone. Pronksi jättis Tartusse Edward Murel.

Raskekaalu finaalis kohtusid oodatult klubikaaslased Martin Padar ja Juhan Mettis. Mõlemad alustasid aktiivselt ja võidujanuselt. Mettise alustatud rünnaku pareeris osavalt vanem ning kogenum Padar ja hetk hiljem leidiski Mettis end tatamilt. Niisiis on raskekaalukuningas Padar endiselt troonil.

Naised

Naistest võidutses kuni 63 kg kaalus järjekordselt Julia Bezko. Esmakordselt judovõistlustel osalenud Maria Kilk (-48 kg) sai kolme toreda võidu kõrvale ühe kaotuse ning tasuks hõbemedali. Seni naistemaadluses medaleid korjanud Kilk ise oli üliõnnelik ja valmis harjutama, et kulda võita. Kuni 57 kg sai pronksi  Kätlin Rothberg. Zen klubile tõi kulla Merlyn Tähe kuni 52 kg kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles