Jõgevamaa kultuuripärl on Tiina Tegelmann

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Jõgevamaa kultuuripärl 2012 laureaat Tiina Tegelmann.
Esiplaanil Jõgevamaa kultuuripärl 2012 laureaat Tiina Tegelmann. Foto: Vahur Kukk

Eesti kultuurkapitali aastapreemia Jõgevamaa kultuuripärl 2012 pälvis teenekas kultuuritöötaja Tiina Tegelmann, kes on aastaid tegelenud ka isetegevusliku teatrielu edendamisega.

Tunnustuse sai Tiina Tegelmann ennekõike Jõgevamaa ja Järvamaa ühise kultuurikonverentsi «Miks, Kas ja kuidas Kultuuriking pigistab» korraldamise ning produtsenditöö eest Toomas Suumanni näidendi «Nõiutud Kevade» vabaõhulavale toomisel Palamuse kihelkonnamuuseumi õuel.

«See oli igati põnev väljakutse, sest Suumann tõi «Kevade» ainetel välja uudse vaatenurga. Nii jõudsid lavale Oskar Luts ja teda ümbritsevad kooliõpilased,» lausus laureaat.

Tegelmann on kaasa aidanud Jõgevamaa kultuuriinimeste vahelisele koostööle ja informatsioonivahetusele, mis paistab silma ka tema läbi viidud õppepäevadel ja nõupidamistel, märkis Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. Viimane oli ka see, kes andis Põltsamaal peetud maakonna kultuuri- ja sporditöötajate tänuõhtul koos Jõgevamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Toivo Tõnsoniga Tegelmannile üle tunnustuskirja preemia saamise kohta.

Tiina Tegelmann on töötanud Palamuse ja Tabivere rahvamaja juhatajana. Praegu on ta Jõgeva maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonna spetsialist kultuuri-ja noorsootöö alal.

Harrastusnäitlejana on Tegelmann mänginud kümneid rolle. Nendest kõige huvitavamaks ja õnnestunumaks peab ta ise Oskar Lutsu «Tagahoovis» etendatud võimukat ja tragikoomilist  pesunaist Veika Eite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles