Tartu kohtunikud koolitavad Gruusia, Ukraina ja Moldova kolleege

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homsest kuni töönädala lõpuni peetakse Tartu maakohtus seminari, kus osalevad Gruusia, Ukraina ja Moldova kõrgemate kohtute kohtunikud. Seminaril arutatakse, kuidas tagada kaasaegses kohtupidamises peresuhete nõrgima osapoole ehk eelkõige laste ja emade parem kaitse.

Tartu kohute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel tutvuvad Gruusia, Ukraina ja Moldova kohtunikud tööga Tartu maakohtus ning külastavad laste hoolekandeasutusi Lõuna-Eestis, Ida-Virumaal ja Harjumaal. Samuti kohtutakse riigikohtu tsiviilkolleegiumi kohtunikega ja õiguskantsler Indrek Tederiga.

Seminarile on kaasatud ka lastekaitsespetsialistid Ida-Virumaalt. Külalistele tutvustatakse kohaliku omavalitsuse pädevusi sotsiaalhoolekande töö korraldamisel.

Koolitust viivad läbi Tartu maakohtu kohtunikud Zakaria Nemsitsveridze, Andrus Miilaste, Donald Kiidjärv ja dr. iur. Triin Uusen-Nacke ning SOS Lasteküla teenuste arendusjuht Elmet Puhm.

Eesti kohtunikud on paari viimase aastaga omandanud pereasjade lahendamisel märkimisväärse kogemuse Euroopa Liidu konventsioonide ja määruste rakendamisel siseriiklus ja piiriüleses kohtupidamises.

Piiride avanemine on toonud kaasa piiriüleste perevaidluste hulga plahvatusliku kasvu. Kohtud peavad kõrvuti siseriikliku õigusega arvestama ja rakendama ka teiste Euroopa Liidu riikide õigust.

Seminari korraldavad osalevate riikide kohtunike ühingud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles