Tartu võrkpallurid sätivad stabiilsust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppan
Renee Teppan Foto: Margus Ansu

Pühapäeval võõrustab Schenkeri liigas praegu kaheksandal kohal paiknev Bigbank Tartu kodusaalis tabelijuhti Pärnu võrkpalliklubi.

Eelmisel hooajal nii Schenkeri liiga kui ka Eesti meistrivõistlused võitnud Tartu meeskond pole alanud mõõduvõtmistel veel säranud.

Siiani on suudetud võita vaid liigas viimast kohta hoidvat Valio Võru võrkpalliklubi geimidega 3:0 ning seitsmendal kohal olevat Daugavpils Universittet geimidega 3:2. Viimane neist oli geimidega 2:1 ja neljandas geimis punktidega 9:2 ees, kuid Tartu meeskond suutis end siiski kokku võtta ja mängu võita.

Alla on jäädud Tallinna Sel­verile, TTÜ-le ja Ozolnieki/Poliursile, kellelt kõigilt on suudetud võita vaid üks geim. TTÜ võistkonnas tegi suurepäraseid blokke eelmisel hooajal Tartus mänginud Siim Ennemuist. Ka Selveriga kohtumises ei suudetud vastaste blokeeringuid lahti muukida.

«Sättimist on kõvasti,» nentis meeskonna peatreener Rainer Vassiljev lakooniliselt ja lisas, et TTÜ ja Selver olid ootuspäraselt kõvad vastased, kuid Ozolniekile oleks pidanud osutama kõvemat vastupanu.

Probleem näib olevat mängijate stabiilsuses.

«Oleme nagu ameerika mägedel sõitnud,» ütles Vassiljev ja selgitas, et talle on lihtsalt punktitoomisest kõnekam plussi-miinuse statistika, mis näitab toodud silmade kõrval ka ära antud punkte.

Meeskonna kalleima mehe, Läti koondislase Viktors Korze­nevicsi mänguga saab peatreener rahule jääda, teised mängijad pole kahjuks stabiilsust veel üles leidnud ning arenguruumi on.

Hea variant oleks võimaluse korral veel mõni välismängija tuua, kuid eelkõige tegeleb Vassiljev sellega, et olemasolev koosseis hästi toimima saada. Ka ei tähtsusta ta praegust tabeliseisu, sest hooaeg on alles algusjärgus.

«Mis siin ikka teisi vaadata, ise tuleb tööd teha,» resümeeris ta.

Kui avada juba mõnda aega Bigbank Tartu nime kandva meeskonna kodulehekülg, siis paistab see silma endiselt Pere Leiva oranži värvilahendusega. Sponsorite nimekirjas on uus suurtoetaja küll esimesena välja toodud, kuid pangale omast rohelist või tumesinist värvi pole kuskil näha. Veelgi enam – meeskonna nimekirja kohal on ka tiimi nimeks endiselt Pere Leib.

Klubi juht Alari Jõesaar rääkis, et selliseks kodulehekülg loomulikult ei jää, kuid et asjad võtavad aega, siis ei ole lõplik lahendus veel valmis. «Nüüd enam ei käi asjad prõmmiga, sõltume oma otsustes ka teistest,» selgitas ta.

Ka ootab meeskond uusi särke, mis eeldatavasti tulevad rohelised ja valged.

Schenkeri liiga põhiturniiri edetabel

  1. Pärnu VK – punkte 16

  2. Riia Lase (11)

  3. VK Jelgava Biolars (10)

  4. TTÜ (10)

  5. Tallinna Selver (9)

  6. Ozolnieki/Poliurs (9)

  7. Daugavpils Universitte (6)

  8. Bigbank Tartu (5)

  9. Rakvere Fruit Xpress (4)

10. Valio Võru VK (1)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles