Tartu Ülikooli on esitatud enam kui 10 000 sisseastumisavaldust

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Täna hommikul oli Tartu Ülikooli esitatud 10 210 sisseastumisavaldust, neist 8169 bakalaureuseõppesse, 1737 magistriõppesse ning 304 doktoriõppesse. Avalduste vastuvõtt lõpeb homme.

Enim avaldusi bakalaureuseõppes oli esitatud õigusteaduse õppekavale - kokku 744, vahendas ülikooli pressiesindaja. Järgnesid arstiteadus 560, majandusteadus 460, inglise keel ja kirjandus 391 ja informaatika 386 avaldusega.

Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul on populaarsete õppekavade pingerida ootuspärane, erandina varasematest aastatest tõuseb esile informaatika.

Suurimad konkursid on psühholoogia (13,7), ettevõtlus ja projektijuhtimine (12,9), inglise keele ja kirjanduse (11,6) ning füsioteraapia (11,1) õppekavadel. Üksikuid vabu kohti on veel õppekavadele Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias.

Oma avalduse on Tartu Ülikoolile esitanud 1075 gümnaasiumi medaliga lõpetanut ja 171 olümpiaadidel edukalt esinenud üliõpilaskandidaati. Magistriõppesse kandideerib 43 eelmise õppeastme cum laude lõpetanut.

Kõigil soovijatel on võimalik esitada sisseastumisavaldusi bakalaureuse- ja magistriõppesse kandideerimiseks veel ainult täna ja homme. Kohapeal saab avaldusi esitada kella 16ni ning sisseastumise infosüsteemis (SAIS) kuni südaööni.

Ülikool on juba läkitanud teate esimesele 500 noorele, et nad on soovitud erialale vastu võetud. Vastuvõetute lõplikud nimekirjad avalikustatakse 18. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles