Sulgpalliturniir lõppes superfinaaliga, kus parim naispaar võitis mehi

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Helina Rüütel (paremal) ning Ramona Üprus lõpetasid turniiri superfinaali võiduga meeste vastu, kuid enne seda olid nad parimad ka meistriliigas, kus tulid teiseks Heli Merisalu ja Emilia Šapovalova.
Helina Rüütel (paremal) ning Ramona Üprus lõpetasid turniiri superfinaali võiduga meeste vastu, kuid enne seda olid nad parimad ka meistriliigas, kus tulid teiseks Heli Merisalu ja Emilia Šapovalova. Foto: Heiki Sorge / TÜASK

Sulgpallurid pidasid Tartu ülikooli spordihoones kevadturniiri Paarissuled, kus 100 sportlast selgitasid välja parimad paarid kümnes võistlusklassis, aga niisamuti ka superfinaalis, kus kohtusid omavahel parim mees- ja naispaar. Naised kasutasid antud edu osavalt ära ja võitsid. 

Superfinaali pääsemiseks tuli sulgpalluritel end esmalt parimaks mängida meistriliigas kas mees- või naispaaride arvestuses.

Meestest mängisid end meistriliigas parimaks Raul Käsner (paremal) ja Tauri Kilk.
Meestest mängisid end meistriliigas parimaks Raul Käsner (paremal) ja Tauri Kilk. Foto: Heiki Sorge / TÜASK

Meestest jõudsid suurema vaevata finaali Triitoni klubi esindajad Tauri Kilk ja Raul Käsner. Otsustavas mängus kohtusid nad Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi (TÜASK) sportlase Kristjan Kaljuranna ning oma klubikaaslase Mihkel Taltsiga. Peale jäi esimene duo, kes võitis 21:12 ja 21:14. Nii oli neile superfinaali koht kindel.

Kilgi ja Käsneri viimane vastane selgus peale viie naisaari omavaheliste duellide lõppu. Need neli mängu õnnestusid võidukalt Triitoni ja TÜASKi tandemi ehk Helina Rüütli ning Ramona Üpruse jaoks. Teise koha saanud Heli Merisalust (TÜASK) ja Emilia Šapovalovast (Triiton) olid nad paremad 21:10 ning 21:11. Kolmanda koha hõivasid Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk (Triiton).

Seejärel toimuski superfinaal, kus Tauri Kilk ja Raul Käsner läksid vastamisi Helina Rüütli ning Ramona Üprusega.

See kohtumine algas aga teisiti, sest superfinaalis tuli meestel alustada esimest geimi 0:7 kaotusseisust ning teist mänguaega seisult 0:9. Rüütel ja Üprus kasutasidki edu oskuslikult ära, lüües Kilki ja Käsnerit 15:10 ja 15:7.

Lisaks meistriliigale ja superfinaalile peeti kohtumised ka neljas madalamas liigas. Nende tulemused leiab siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles