Elvas selgub Lõuna-Eesti vägilane

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammumees Rauno Heinla.
Rammumees Rauno Heinla. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kultuurikeskuse Sinilind parklas peetakse laupäeval, 5. mail maha arvult kümnes Lõuna-Eesti vägilase võistlus, kus selgub tugevaim rammumees.

Ürituse korraldaja Peeter Aani sõnul on rammumeeste hooaja avavõistlustele kohale tulemas pea kogu Eesti paremik eesotsas Rauno Heinla ja Meelis Pungitsaga. Üksnes mullune võitja Lauri Nämi võistleb samal ajal välismaal.

Osalema on lubanud tulla ka Lätimaa tugevamad rammumehed.

Võistlus algab keskpäeval ning seda peetakse Elva linna päevade raames. Soovijad saavad end kirja panna ka kohapeal. Osalejate arv on jäänud enamasti 15 ja 25 sportlase vahele. Tegemist on ühe populaarseima rammumeeste võistlusega Eestis, lisas peakorraldaja.

Aani kinnitusel seab osalejate arvule piiri ala raskus. «Vaja on lolli maamehe jõudu!» Ta tõi näite, et üks eelvooru aladest on kahe 150-kilose kohvri kandmine. Pole just palju palju inimesi, kes nii suurele raskusele tuule alla suudaksid teha.

Finaal algab kell 13.30 ja siis on võistlusaladeks meremehe kõnd 400-kilose raskusega. 130 kilogrammi raskuse palgi surumine ning 160-kilose kivi tõstmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles