Põlenud prügikastid süütasid Tartus Risti tänava maja seina

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Põlengu Risti tänaval võis süüdata prügikasti visatud jahtumata tuhk.
Põlengu Risti tänaval võis süüdata prügikasti visatud jahtumata tuhk. Foto: Päästeamet

Täna öösel põlesid Tartus Risti tänaval kaks plastist prügikasti ja nende kõrval majasein.

24. jaanuaril kella 01.00 ajal teatati päästjatele, et Tartus Risti tänaval on leekides kaks plastist prügikasti ja nende kõrval majasein. Päästjate saabumise ajaks olid elanikud majast väljunud ja tulekahju veega summutanud.

Põleng kustutati lõplikult ja maja tuleohutus kontrolliti üle. Põlengu võis süüdata prügikasti visatud jahtumata tuhk.

Päästjad juhivad tähelepanu, et koldest võetud tuhk peab enne ära viskamist korralikult maha jahtuma. Koldest võetud tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse eemale süttivatest materjalidest ning lasta jahtuda vähemalt ööpäev. Kilekotti või plastmassämbrisse tuha panek on keelatud!

23. jaanuaril kella 18.02 ajal anti Mustvee vallast Vassevere külast teada eramu kütteseadme lõõrides põlema läinud tahmast. Ruumidesse imbus suitsu ja tuleohust andis märku ka eeskujulikult lakke paigaldatud suitsuanduri häire. Päästjad kontrollisid elamu tuleohutust ja õnneks põleng lõõridest välja ei levinud ning sumbus ise.

Päästjad rõhutavad, et hoonet ohustavate ja kütteseadet lõhkuvate tahmapõlengute ärahoidmiseks tuleb kütteseadmeid regulaarselt puhastada. Kütteseadet tuleb hooldada ja kontrollida minimaalselt kord aastas. Iga viie aasta jooksul vähemalt korra tuleb seda ühepereelamus kutsuda tegema kutselise korstnapühkija.

Vahepealsel ajal võib hooldustööd ka ise ära teha, kuid julgem on kasutada kütteseadmeid, mille on üle vaadanud väljaõppinud ja igapäevaselt seda tööd tegev spetsialist. Majaomaniku ülesandeks jäi korstnapühkija kiiremas korras kohale kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles