Piltuudis Riigikogu liige jälgis ralli testkatset veokikastist

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu liige Priit Lomp (vasakul) käis koos pere ja sõpradega testkatset vaatamas Paluküla pealtvaatamisalas, kus tribüüni asemel istuti hoopis veokikastis.
Riigikogu liige Priit Lomp (vasakul) käis koos pere ja sõpradega testkatset vaatamas Paluküla pealtvaatamisalas, kus tribüüni asemel istuti hoopis veokikastis. Foto: Erakogu

Neljapäeva hommikul kell 9 algas Rally Estonia testkatse Kastre vallas. Riigikogu liige (SDE), endine Kastre vallavanem Priit Lomp valis selle jälgimiseks Paluküla pealtvaatamisala, kus tal oli võimalik ralliautosid jälgida veokikastist.

Hommikusele testkatsele tuli Priit Lomp koos pere ja sõpradega. «Püüan paari päeva jooksul nii palju rallist osa saada kui võimalik,» sõnas Lomp. Rallile läheb rõhk neljapäeval ja reedel, nädalavahetusel tulevad juba muud toimetamised peale, seega siis ei õnnestu tal tervet päeva raja ääres veeta.

«Olen püüdnud rallidega võimalikult palju kursis olla, välisriikides etappidel pole küll käinud, aga ülekannete vahendusel jälgin nii palju kui võimalik,» sõnas Lomp.

Lombile meeldib testkatsel see, et sõitjad läbivad seda mitu korda, seega näeb tippsõitjaid ühes kohas korduvalt.

Veoki, kus Priit Lomp koos pere ja sõpradega neljapeva hommikul testkatset jälgis, oli raja äärde organiseerinud kaevetööde ja veoteenuse ettevõte Hanso MK. «See on naabrimehe ettevõte, nad tegid selle teelõigu ralli ajaks korda,» sõnas Lomp.

Küsimusele, et kellele perekond Lomp rallil pöialt hoiab, vastas riigikogu liige, et see on ju küsimatagi selge. «Ikka loodame, et Otil kõige paremini läheks,» sõnas ta.

Paraku tekkisid Ott Tänaku võistlusautol probleemid juba testkatse alguses. Tänakut saab järgmisena näha ralli avatseremoonial Tartu raeplatsil ning esimesel kiiruskatsel, mis algab kell kaheksa õhtul Raadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles