Eesti 200 heidab Tartu linnavalitsusele ette puudulikku bussiliikluse korraldust

Tartu Postimees
Copy
Reisijad linnaliinibussis. Pilt on illustratiivne.
Reisijad linnaliinibussis. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavolikogu erakonna Eesti 200 fraktsioon esitab neljapäeval, 8. juunil Tartu linnavalitsusele arupärimise suurürituste toimumise ajal puuduliku linnaliikluse korraldamise ja elanike teavitamise kohta.

Eesti 200 teatel puudus hiljutise rattaralli ajal Vana-Ihaste piirkonnas eakatel ja puuetega inimestel liikumisvõimalus, kuna bussiliikluse korraldus ja sellele eelnev teavitus oli ebapiisav. «Pean igati ebamõistlikuks ja haavatavaid ühiskonnagruppe diskrimineerivaks jätta üks linnaosa kaheksaks tunniks liiklusühenduseta,» sõnas Tartu linnavolikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni liige Lenne Rähn-Kuusik.

Eesti 200 fraktsiooni hinnangul on ülimalt tähtis, et kõikidel ühiskonnaliikmetele oleks tagatud ligipääs avalikele teenustele ka suurürituste toimumise ajal.

«Liiklusmuudatuste tõttu takso võtmine, mida linna liiklusteenistus soovitas inimestele lahenduste leidmise asemel, on ebamõistlikult kulukas eakale või puudega inimesele ning selliste soovitustega väljatulemine mõjub üleolevalt ja privileegipimedalt,» lisas Rähn-Kuusik.

Lisaks juhitakse arupärimisega tähelepanu linnavalitsuse ebapiisavale tööle rahvaüritustest teavitamisel ning soovitakse teada saada, millal on plaanis Tartu elanike teavitamiseks luua tänapäevane lahendus reaalajas info saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles