Tartu Tavidis lõppesid ajutiselt eurod

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: ImageSource/Scanpix

Möödunud nädalavahetusel ostsid inimesed AS-i Tavid Tartu kahest kontorist tavapärasest rohkem eurosid ning täna said kupüürid otsa. Firmast kinnitati aga, et uus rahasaadetis on juba Tartu poole teel ning pärastlõunal saavad huvilised taas raha vahetada.


Aktsiaseltsi Tavid juhataja Kuno Rääk tõdes, et välisvaluuta ostmine on viimasel ajal mõnevõrra suurenenud küll. Samas kinnitas ta, et ajutist huvi kasvamist mingi välisvaluuta suhtes ning kupüüride lõppemist on esinenud varemgi.

Tihti tekib inimestel rahavahetustuhin siis, kui keegi pahatahtlik inimene laseb lahti kuulujutu devalveerimisest. Nii jõudis möödunud reedel ka Postimeheni taolisi ebakindlust õhutavaid vihjeid.

Räägu kinnitusel on Eesti kroon jätkuvalt tugev ja hea raha ning selle uisapäisa konverteerimisel puudub mõte. «Mul ei ole vähimatki selle vastu, et inimesed käivad meie juures oma raha vahetamas, kuid kinnitan, et raha tuleks vahetada siiski näiteks reisile minekuks, mitte uisapäisa,» sõnas Rääk.

Rääk lisas veel, et inimesed lasevad end liiga sageli igasugustest kuulujuttudest mõjutada ning ei kuula mõistuse häält. «Võtke mõistus pähe, devalveerimisest ei ole kasu mitte ühelegi inimesele ja meie riik ei hakka seda ka praegu tegema.»

Hetk tagasi sai Tavidi Tartu kesklinna kontoris taas eurosid vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles