Pildid: mood jõudis vaatajate ette läbi basseinipõhja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Fuerza Bruta fotosessioon peeti Tartu kaubamajas. Pildil modell Lauren Villmann.
Esimene Fuerza Bruta fotosessioon peeti Tartu kaubamajas. Pildil modell Lauren Villmann. Foto: Tartu kaubamaja/Oliver Moosus

Esmakordselt Eestis korraldas Tartu kaubamaja Fuerza Bruta etenduse, mida sai jälgida kõrgele tõstetud basseinist.

Etenduse jaoks püstitati põrandapinnast kolme meetri kõrgune konstruktsioon koos läbipaistva kummist alusega, mis oli täidetud veega, kirjeldas kaubamaja oma teates. Modell tõsteti sessiooni ajaks alusele, kus ta veega mängides võttis põnevaid positsioone.

Moekuulutaja ja Fuerza Bruta fotograafi Oliver Moosuse sõnul oli pildistamine väga lahe ning klapp modelliga (Lauren Villmann, EMA) suurepärane. «Väga põnev oli proovida midagi täiesti uut – asja, mida pole Eestis varem tehtud.»

Fuerza Bruta etenduse eripära seisneb modelli liikumises ning vee ja valguse mängus, mille koosmõjul moodustuvad ilusad kompositsioonid. Etenduse tulemusena valmivad fotod, mis jätavad mulje otsekui oleks tegemist veealuse fotosessiooniga, ehkki ajutise basseini põhja kattis napp 1-2 sentimeetrit vett. Kokku kasutati vett kõigest 70 liitrit.

Ürituse korraldaja Tartu kaubamaja tegevjuht Marju Jeedas avaldas lootust, et selle etendusega õnnestus Moekuulutajal pealtvaatajatele pakkuda erakordne kogemus. Ühtlasi lubas Jeedas järgmisele Moekuulutajale taas uusi ja veel põnevamaid ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles