Autolt löögi saanud helkurita jalakäija suri

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile hilisõhtul suri vanem mees, kes sai Põlvamaal sõiduautolt löögi. Jalakäijal puudus helkur.

Õnnetus juhtus eile kella kaheksa ajal õhtul Põlvamaa Ahja vallas, kui tumedates riietes helkurita 58aastane Aleksei sai löögi temast möödunud ja Värska suunas liikunud Volkswagen Passatilt, teatas Lõuna prefektuur. Kokkupõrke tagajärjel sai jalakäija raskeid vigastusi ning ta suri sündmuskohal.

Õnnetuse juhtumise ajal sõitis Volkswagenile vastu Tartu suunas liikunud sõiduk, mille juht kinnitas, et temalegi jäi jalakäija märkamatuks ja teelkäijat pani ta tähele alles õnnetuse juhtudes.

Volkswageni juhi, 26aastase Eriku kontrollimisel ilmnes, et ta oli kaine ja omas sõiduauto juhtimisõigust.

Juhtunu uurimiseks alustas Lõuna prefektuur kriminaalmenetlust, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Põlva politseijaoskonna juht Tarmo Stokkeby ütles, et halva nähtavuse korral või pimedal ajal liikudes peab jalakäija kandma helkurit. «Kuna pimedas väheneb inimestel detailide ja liikumiste eristamise võime, siis ei pruugi sõidukijuht valgustamata jalakäijat märgata. Seega on jalakäijatel enda turvalisuse tagamiseks väga oluline kanda helkurit, helkurribasid riietel, kasutada taskulampi või muud valgusallikat,» sõnas Stokkeby.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles