Kaks Tartu Postimehe ajakirjanikku ja üks fotograaf jõudsid oma lugudega parimate sekka

Liisa Salekešina
Copy
Aime Jõgi, Kristjan Teedema, Jüri Saar.
Aime Jõgi, Kristjan Teedema, Jüri Saar. Foto: TPM

Postimehe Grupi Jaan Tõnissoni fondi meediaauhindade jagamisel jõudis kolmes kategoorias nominentide sekka kaks Tartu Postimehe ajakirjanikku: maakondliku uudise kategoorias arvamustoimetaja Jüri Saar ning olemusloo ja arvamuse arvestuses reporter Aime Jõgi. Lisaks valis žürii kolme tugevama videoloo hulka fotograaf Kristjan Teedema osaluseksperimendi.

Jaan Tõnissoni meediaauhindade valdkondlike preemiate hindamiskomisjonid tegid otsused teatavaks möödunud reedel. Kokku nimetatid nominente 18 kategoorias.

Komisjon tunnustas nominatsiooniga kaht Tartu Postimehe ajakirjaniku. Aasta kolme parima uudise hulka valiti arvamustoimetaja Jüri Saare lugu «Tippkokk plaanib Toome varemetesse restorani.» Temaga konkureerivad Arved Breidaks Lõuna-Eesti Postimehest looga «Pihkvast mobiliseeritud külmetavad ja nälgivad» ja Sakala ajakirjanik Marko Suurmägi artikliga «Riigikogulane soovis anda katuseraha oma suvila kõrvale tänavavalgustuse rajamiseks.»

Ajakirjanik Aime Jõgile sai osaks suisa kaks nominatsiooni. Esikolmikusse jõudis olemusloo kategoorias suur käsitlus sõjast, kodust ja igatsusest: «Neli sõja eest Tartusse pagenud naist räägivad oma kodust, mis Ukrainasse maha jäi.» Samas valdkonnas on komisjon ära märkinud ka Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjaniku Maarius Suviste kolmeosaline kirjutiste sarja «Me saame hakkama» ja Sakala ajakirjaniku Aivar Aotähe loo «Podmotsa, tilluke Eesti küla Vene piirisopis, köidab uudistajaid.»

Lisaks olemusloole pälvis hindajate kiituse Aime Jõgi arvamus «Soojuspump äratab mu keset ööd – õige hetk, et käima panna pesumasin.» Selles kategoorias on veel võistlustules Virumaa Teataja ajakirjanik Aivar Ojaperv mõtisklusega «Vaade: kõvakäeline juht ei luba» ja Sakalast uudistejuhi Marko Suurmägi arvamus «Vihmapiisad ja pommid.»

Videoloo nominatsiooni sai fotograaf-operaator Kristjan Teedema Tartu maratoni eksperimendi eest.
Videoloo nominatsiooni sai fotograaf-operaator Kristjan Teedema Tartu maratoni eksperimendi eest. Foto: Sille Annuk

Parim videoloo nominatsiooni pälvis fotograaf Kristjan Teedema verd, higi ja pisaraid kaamerasilma ette püüdnud looga «Videopäevik, kuidas ma Tartu maratonil käisin.» Samas kategoorias on nomineeritud veel Ralf Sauteri välkarvustuste sari kolme osaga ning Andri Allase ja Siim Saare jalgpalli meistrivõistluste otseülekanded. 

Valdkondlike preemiate nominentide preemia suurus on 500 eurot ning laureaadi preemia 1000 eurot. Võitjad saavad teatavaks 2. veebruaril Tallinnas Postimehe Grupi peamajas peetaval tseremoonial.

Aasta noore ajakirjaniku ja Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaadid kuulutatakse välja 7. veebruaril toimuval Postimehe arvamusliidrite lõuna-konverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles