See restoran oleks kitsamas ametnike ringis tutvustatud kava järgi selline koht, mille arhitektuuri tullakse kaema ja toite maitsma ka maailma kaugematest riikidest. Sinna mahuks üle saja inimese korraga, aga hästi saaks end tunda ka paarikümnekesi.
Tartu linna ettevõtluse arengu osakonna juhataja Kaili Ojamets on algatusest vaimustatud ega tee saladust, et tema meelest on just midagi sellist Tartus puudu. Ojamets tõi näiteks, et kultuuripealinna aastal 2024 on Tartusse plaanis kutsuda Euroopa saja kliimaneutraalseks pürgiva linna linnapead, kuid nendele väärilise ja etiketikohase õhtusöögi pakkumiseks pole kohta. Hotellirestoran niisuguseks asjaks ei passivat (väidet on täpsustatud täiendava kommentaariga – toim.).
Kaili Ojametsa täpsustav kommentaar (lisatud 9. septembril):
«Artiklist võis jääda ekslik mulje, justkui ei sobi hotellides tegutsevad restoranid kõrgetele linnakülalistele etiketikohase õhtusöögi pakkumiseks. See ei vasta tõele. Segadus tekkis kirjeldamata jäänud nüansist, mille kohaselt ei peeta heaks tooniks pakkuda pidulikke õhtusööke samas ruumis, kus toitlustatakse samas asutuses ööbivaid inimesi hommikuti, ja asi on ka selles, et külalised linnas võimalikult palju erinevaid kohti näeksid ja kogeksid. See ei tähenda, et hotellirestoranid ei võiks pakkuda klientidele parimat teenust. Ja teinekord ei peagi seda olukorda ilmtingimata vältima, eriti kui võõrustavaid õhtusööke on mitmeid.
Ühtlasi on ilmne, et enam kui saja istekohaga restorane võiks Tartus olla mitmeid. Suursündmusi toimub nüüd ja ka edaspidi meie linnas üha enam.
Tartu väärib just oma loomingulisuse ja nooruslikkuse poolest erinevaid võimalusi, toidukohti ja majutusi – nii häid ja lihtsaid kui ka tärnirestorane. Nii nautimiseks meile endile kui külalistele. Linna soov on tutvustada külalistele Tartut ja külalislahkuse sektorit laiemas spektris, pakkudes eripalgelisi ja meeldejäävaid toidu- ja kultuurielamusi. Et ikka ja jälle soovitataks teistele, aga tuldaks Tartusse ka tagasi!»